Hårfärgen – Ombré – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Hårfärgen – Ombré

Godmorgon på er,

Så härligt med helg eller vad säger ni? Jag vaknade upp här i Evenes och är såååå klar för min sista arbetsdag för i natt får jag äntligen komma hem till mitt hem, min säng, min man och mina älskade barn igen.

På tal om något helt annat så fick jag några kommentarer på inlägget jag la upp på mitt hår efter att jag varit hos frisören och gjorde en så kallad Ombré. Det är inte första gången jag är hos frisören för att göra denna frisyr och det är inte första gången jag blir missnöjd. MEN, jag blir ledsen när min mamma blev ledsen över att jag inte var nöjd och jag blir också ledsen när jag läser kommentarer som säger att frisören inte gjorde sitt jobb. Kommunikationen på vad jag önskade kanske inte helt gick fram och om ni ser på bilden här nedan så ser man ju ändå att frisören gjorde ett tappert försök med att nå upp till mitt önskemål.

hårfärg_ombre

Själva färgen är ju rätt så bra, men det är bara den skarpa övergången som borde varit lite svagare och inte så skarp. Men som jag skrev i mitt förra inlägg så är jag väldigt glad över mitt besök hos frisören som tog väl hand om mig i 3,5 timmar. Jag fick en stund för att koppla av, ta hand om mig själv och få träffa en frisör som hade mängder av roliga historier att berätta. Jag fick med mig produkter till håret och fick en fin klippning, så om man bortser från att jag är kräsen med färgningen av håret så är jag väldigt nöjd med själva besöket.

Vi får se om jag antingen köper en brun hårfärg och färgar över allting eller om jag eventuellt bara försöker svaga ut den skarpa övergången. Frågan är bara hur? Vad tycker ni? Vågar jag experimentera ännu mer eller ska jag bara ge upp och acceptera att jag är en brunett? Eller mitt sista alternativ -klippa mig kort! To be continued… 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  Jag måste ändå säga att en frisör ska inte göra ett “tappert försök” utan ska göra det man ber om. Har den inte kunskapen eller är ordentligt utbildad så ska frisören inte ge sig på det? Det verkar som att du kanske känner frisören eller jag vet inte varför både din mamma och du blir ledsna och ska försvara ett illa utfört jobb men förstår att det kan bli svårt att be om pengar tillbaka osv när du gjorde det i Sverige. Jag hade helt enkelt aldrig gått dit igen. Jag tänker att det bästa du kan göra är att gå till en riktigt duktig frisör och antingen försöka rädda färgen så det inte ser orange ut som nu eller klippa av som du själv föreslår. Tror ditt hår skulle se friskare ut och inte så “tungt” och hängande om du klippte av det men samtidigt är långt hår väldigt nice så kan ju bli en chock…

 2. Alva

  Hade samma problem med min ombre först också.. så gick på återbesök hos min frisör så vi blekte ner topparna typ 2 ggr och sen la hon även lite ljusa slingor så det blir mer “naturligt”.

 3. Linn

  Kontakta frisören i Sverige och säg hur du känner. Du borde få pengar tillbaka. Gå till någon bra frisör i Oslo och så kan de säkert hjälpa dig.

 4. Mischievous

  Kul att du gillade dem 🙂 ååh jag känner igen mig, vet inte hur många gånger jag varit missnöjd efter frisörbesök. Men som tur är så går det alltid att fixa håret igen 🙂 Även om man kanske måste vila håret lite innan, vet inte hur många gånger jag har fått gå runt och sett ut som en morot i skallen 😛

 5. AngelicasVärld

  Du måste ju gå tillbaka å säga att du inte är nöjd…du har betalat för en tjänst som inte blev väl genomförd. Det är bara å göra om å göra rätt… Jag hade som sagt aldrig någonsin betalat för det där resultatet!

 6. Gunilla

  Tycker samma sak. Du borde gå tillbaka o att frisören gör om det. Man får säga att man inte är nöjd betalar ju i alla fall mycket pengar. Håll inte på o färga själv. Då kan det bli ännu värre!!

 7. Mamma

  Fast frisören gjorde ju inte sitt jobb och du skrev dessutom ett helt inlägg om att du var missnöjd- då får du väl ändå förvänta att folk är ärliga?

  Ska man få en riktigt bra ombre så måste man gå till nån som verkligen kan tekniken. Jag undersökte ordentligt innan jag gjorde min ombre och har haft den i ca ett år nu och den är fortfarande lika fin.

  Färgen du fick ser orange ut och håret ser nästan sönderblekt ut, det är tyvärr inte ovanligt att det blir så när man går från mörkt till ljust. Jag hade klagat och bett om pengarna tillbaka, oavsett hur trevlig frisören var 🙂

  Jag tycker inte att du ska försöka fixa ombren själv, färga det hellre mörkt i så fall. Du passar säkert jättebra i en “riktig” ombre men då måste du gå till en frisör som verkligen kan tekniken..