Nodee Sky Oslo – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Nodee Sky Oslo

Då mina vänner ska jag berätta om gårdagens dejt. Efter intervjun med Expressen så åkte jag och hämtade upp min man på jobbet och så körde vi in till stan tillsammans. Jag hade ingen aning om vart vi skulle, vilket är lite typiskt min man att alltid vilja överraska och jag blir alltid lika pirrig i kroppen varje gång. Tänk att så lite kan göra så mycket! Vi parkerade bilen vid station och gick sen längs havet vid Barcode tills vi till slut kom fram till restaurangen – Nodee Sky.

När vi kom in så möttes vi av en jättesöt tjej som tryckte ner hissen och sa att vi skulle upp till 14e våningen.

hiss_profil

Hissen var lite cool för den åkte inte rakt upp, utan den gick snett uppåt, vilket var lite fräckt och annorlunda.

När vi väl kom upp så var utsikten över havet. Dock måste jag erkänna att jag inte är sådär jätteimponerad när det kommer till det första intrycket som man får när man kommer in till Oslo. Dom har byggt om sen jag flyttade hit i 2007 och säkert många år innan det också..

oslo_utsikt

Vissa kanske tycker det är vackert, men för mig känns det mest rörigt och ger ett lite smutsikt intryck. Men, nog om utsikten, smaken är som baken. Åter till restaurangen!

min_man

Jag var så glad över att få spendera några timmar mitt på dagen med min älskade man.

Vi beställde tre rätter och varsin god juice till och denna maten faller verkligen mig i smaken. Utsökt mat med en asiatisk tvist.

sashimi

Jag beställde Sashimi till förrätt som jag sen bytte bort mot min mans förrätt som såg mycket godare ut. Han beställde friterade musslor.

Till huvudrätt beställde jag nudlar med biff och det kan nog, seriöst, vara det godaste köttet jag smakat. I vanliga fall så äter vi inte kött hemma eftersom barnen inte tycker om det då det är svårt att tugga. Men det här köttet var allt förutom svårtuggat kan jag lova! Det bara smälte i munnen och smakade utsökt!

biffnudlar_nudee_sky

Maten serverades i olika typer av skålar och tallrikar som egentligen inte riktigt passade, men samtidigt hörde ihop på något lustigt sätt.

Inredningen påminde om när vi bodde på The Thief på Tjuvholmen och servicen höll ungefär samma mått.

nudee_sky_oslo

Ni vet ju att jag är tokig i sötsaker och har smakat det mesta när det kommer till choklad och jag måste säga att desserten som jag fick in var den godaste chokladskapelse som jag någonsin stoppat i min mun!

profil

När jag hade ätit upp efterrätten så såg jag på tallriken och såg sen upp på min man: “Den försvann!”

Min man svara: “Säg till servitören att din efterrätt försvann och att du vill ha en ny!”

Hihi, ja, hade jag inte varit fullständigt proppmätt så hade jag nog gjort det. 😉

nodee_sky

Min mans efterrätt var inte så tokig den heller!

När vi hade ätit upp så satt vi kvar en stund och bara pratade och hade det mysigt tillsammans. Man får försöka ta tillfällena i akt när man kan. Det är ju inte så lätt att få till det när man har barn och heltidsjobb att sköta, men ibland passar det och då får man passa på!

Jag kan definitivt rekommendera Nodee Sky om ni är i Oslo.

Nu ska jag fixa mig för om en liten stund så ska jag till stan och efter det ska vi på höstsoppa i förskolan. Vi är nämligen bjudna till Filips avdelning och det ska bli superkul att få vara där en stund på eftermiddagen tillsammans med dom andra barnen och deras föräldrar.

Hoppas ni får en fin fredag allihopa, Kram på er

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Mysigt! Du får göra köttgryta till barnen och låta köttet koka länge, 2-3 timmar så ska det inte vara svårtuggat för dem. Långkok är ju bland det bästa som finns, speciellt nu på hösten och vintern, då är det gott med en värmande köttgryta eller köttsoppa när man varit ute och lekt.