Chokladbollar med en tvist – Recept – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Chokladbollar med en tvist – Recept

Åååh, nostalgi! Jag bakade alltid chokladbollar tillsammans med mina vänner när jag var liten och idag var jag sugen på något sött som jag kunde baka tillsammans med mina pojkar och då fick det bli gamla hederliga chokladbollar, fast med en tvist.

chokladbollar

Mitt tips till att få chokladbollarna sådär extra krämiga och goda är att ha i lite vispad grädde och mixa havregrynen. Godare chokladbollar går nästan inte att få!

Gör så här:

Lägg 150g smör, 2,5dl mixade havregryn, 2dl socker, 1tsk vaniljsocker, 3msk kakao, 1dl vispad grädde, 1msk kaffe. Blanda alla ingredienserna med en mixer och rulla sen bollar som ni doppar i pärlsocker.

Jag lovar att ni inte kommer bli besvikna av smaken och konsistensen som grädden ger bollarna. Så himla mumsigt!

chokladbollar_recept

Nu ska vi sätta oss och fika på dessa mumsiga bollar, men jag hoppas att vi inte äter upp alla för godast smakar dom efter ett dygn i kylskåpet.

Efter fikan så ska jag åka till jobbet och idag blir det övernattning i Molde och imorgon ska vi vidare till Tromsø. Jag blir alltså borta i tre dagar och kommer sakna familjen massor! Men om jag ska vara ärlig så tror jag bara att det är nyttigt att sakna varandra lite grann för då blir det desto roligare och tiden vi får tillsammans är desto mer värdefull.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.