Mirakelkur mot akne – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Mirakelkur mot akne

Godmorgon,

Idag vaknade jag upp i Tromsø och när jag hade tvättat mig i ansiktet och skulle sminka mig så var jag åter igen väldigt less, men samtidigt innerligt bestämd och motiverad till att göra ett sista försök för en förändring och förhoppningsvis en förbättring, när det kommer till aknen.

Trots att jag genomgått otaliga ansiktsbehandlingar, bytt produkter och gjort allt jag kan under snart 9 års tid så får jag fortfarande utbrott i form av akne i ansiktet… Jag är så ledsen och trött över mitt ansikte och jag vet inte hur många gånger jag gråtit rakt ut över att jag aldrig blir bra.

I våras så var min akne under relativ kontroll och jag trodde äntligen att jag hade blivit bättre och därför startade jag laserbehandlingar hos Eraze för att bli av med ärren som jag hade.

Vi gjorde hudanalys på ansiktet före behandlingarna och kunde se resultat efter varje gång på ärren, men eftersom jag ständigt fick ny akne så bildades nya ärr. Detta gjorde mig oerhört frustrerad och ledsen eftersom jag kände att jag hade hittat en behandling som verkligen hjälpte mot mina ärr, men när jag aldrig blev av med min akne så var det liksom ingen vits att jobba på ärren då det hela tiden bildades nya..

Så efter många år med akne så hade jag bestämt mig för att starta på den tuffaste aknebehandlingen som finns, nämligen att ta medicinen Isotretinoin.

Jag är väldigt skeptisk till medicin och gör alltid vad jag kan för att undgå att stoppa i mig tabletter i onödan. Men jag kände att det inte var i onödan längre eftersom jag inte mådde bra. Att leva med akne är väldigt tungt och psykiskt påfrestande och jag orkade helt enkelt inte mer. Så efter väldigt lång eftertanke så gick jag till läkaren för att få utskrivet Isotrtinoin, men som ni nu vet så fick jag inte medicinen utskriven.

Inlägget jag skrev om mitt läkarbesök kan ni läsa HÄR och mitt blogginlägg har även uppmärksammats hos Expressen HÄR och Nyheter24 HÄR.

Efter beskedet om att jag inte fick medicinen utskriven så blev jag väldigt ledsen såklart och kände att min värld hade gått under. Men, jag tror att det finns en mening med ALLT och det här var förmodligen bara bra för mig.

Det var antagligen inte meningen att jag skulle ta den här medicinen av en eller annan anledning. Vem vet, kanske jag hade fått fruktansvärda biverkningar eller så kanske det hade hänt något annat med mig om jag börjat på Isotretinoin.

Efter att jag skrivit om mitt läkarbesök så har jag fått otaliga kommentarer, mail och telefonsamtal med tips och rekommendationer om hur jag ska kunna bli av med min akne utan att använda mig utav stark medicin.

akne_isotretinoin

I dagsläget är min hy bättre än den varit på väldigt länge, men “bättre än vad den har varit” är inte “bra” om ni förstår vad jag menar. Det går i perioder och ja, idag ser mitt ansikte “ok” ut, men så här har det sett ut för en stund sedan:

vuxen_acne

Det är inte alls kul att behöva se ut så här och jag sitter, som vanligt, och gråter när jag pratar om det..

Men, nu ska jag påbörja ett nytt, sundare och mer hälsosamt liv och se om det kan ha effekt på min akne. Det jag har fått ut av alla era tips är att så som man ser ut i huden är ett resultat av hur kroppen mår inuti.

Så idag börjar jag dag 1 med följande livsförändring för att se om jag får kontroll på min obalans i kroppen:

Innifrån:

 1. Sluta med laktos
 2. Undvik socker
 3. Undvik gluten
 4. Ta Omega3, Zink, VitaminB5 och Msm

Utifrån:

 1. Var noga med att rensa sminkborstar
 2. Använd sminkprodukter som är Hypoallergenic
 3. Använd ansiktsprodukter från Elexir

Jag är så ledsen över att jag vet att det finns så många där ute som har samma problem som jag. Jag önskar att det fanns ett mirakelkur som trollade bort alla dessa röda inflammerade prickar, men tyvärr… Det finns ingen logisk lösning bakom problemen, förutom (vad jag nu hoppas ska hjälpa) en hälsosam livsförändring.

Jag ska i alla fall vara hård med mig själv och ge detta en ärlig chans och jag lovar att hålla er uppdaterade på hur det går och kommer att lägga upp bild på huden ungefär en gång i veckan så att ni får följa med på min resa och så får vi bara hålla tummarna nu att det här funkar.

Detta blir dock mitt sista försök på att bli av med aknen på ett hälsosamt sätt och om det inte går eller blir någon som helst förbättring inom 3 månader så kommer jag återgå till att fortsätta kämpa för att få Isotretinoin.

Men, nu är det i alla fall dags med en förändring och jag SKA bli av med denna fruktansvärda aknen, en gång för alla!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anneli

  Jag har oxå samma problem, men jag får “några” men jätte stora å som blir så var fylda att det värker i huden. Jag fick medicinen, åt i 6 månader vart jätte bra.????
  Men tyvärr tre veckor senare så var det tillbaka. Har aldrig sminkat mig men har nu börjat som 40 åring bara för att jag mår så dåligt utan alla ärr fläckar.
  Dom säger att det är stress relaterat. Å visst man tycker inte att man är det, men jobba heltid, hus, tre barn, ensamstående kanske är tillräckligt stressande

 2. Celine

  Hej Susanna!
  Jag läste dina intervjuer, det kan inte ha varit kul å höra från läkaren. Taskigt… jag tycker i alla fall att du är jättefin!
  Ge inte upp, det kommer att bli bra.
  Det är klart att det är jobbigt med akne och det är olika för olika personer när det gäller att bli av med det. Jag har aldrig hört talas om att mjölk orsakar akne men man kan alltid prova.
  Jag tror att huden mår dåligt av att man håller på för mycket med det. Dvs för mycket behandlingar, för mycket krämer och för mycket smink produkter som inte låter huden andas. Man måste låta huden vila och andas också.
  Prova att äta pumpa och aubergine, det sägs de är bra mot akne och hudirritation. Om du vill kan jag tipsa om några recept.
  Kram på dig!

 3. Emelie

  Jag lider inte av acne men jag har istället perioral dermatit som också ger acneliknande utslag i ansiktet i perioder. Liksom med acne så påverkas min hudsjukdom av vad jag äter, använder för produkter mm, mm… Jag såg att du skrivit att du skulle rengöra sminkborstar ofta vilket jag också försöker göra, men ännu ett tips är att använda borstar med syntethår då det inte bildas lika mycket kvalster i dom som det gör i borstar med äkta hår.
  tänk också på att ansiktet kan bli värre i början när du byter produkter och mixtrar med maten , men sen brukar huden lugna sig, så ha tålamod och ge det någon månad innan du dömer ut någon produkt eller liknande.

  Håller tummarna för dig! 🙂

 4. Mona Lindström

  Vilken kämpe du är. Min blivande sonhustru som jag bloggar ihop med har exakt samma problem som du. Så jag ser på nära håll vilket lidande det är. Hoppas verkligen att kostomläggningen kommer att hjälpa dig. Tack för en trevlig blogg att följa
  Hälsningar Mona Lindström

  1. susannajungblom
   oslofru

   Jo det är tufft ibland.. hoppas din sonhustru blir kvitt det också! Massor med kramar till dig och tack för din fina kommentar 🙂

 5. Mamma

  Det är inte bara laktos du ska utesluta utan komjölk (komjölksprotein) helt och hållet. Komjölk innehåller massa hormoner som påverkar kroppen och kan bidra till akne. Det finns en del forskning på detta.

  Jag har haft problem med oren hud i många år och har bla gått på en roaccutankur som visserligen hjälpte men det blev inte helt bra. Aknen blev däremot i stort sett helt borta när jag slutade med komjölksprotein. Dricker jag tex en kopp varm choklad så dyker det upp finnar dagen efter..

  Jag tror inte att man behöver använda dyra hudvårdsprodukter utan det handlar om att använda rätt produkter- dvs produkter som passar Din hud. Jag använder produkter från ett märke som finns på apoteket och min hud är, som sagt, i stort sett helt fin nu..