La Cucina Italiana – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

La Cucina Italiana

Godkväll på er alla underbara,

Idag har det varit fullt kör från att vi vaknade till att vi nu kom in och slängde oss i sängen på hotellet. Självklart har jag lust att berätta om allt vi har gjort här under helgen och det kommer jag också att göra. Men för att inte göra blogginläggen för långa och jobbiga att läsa så delar jag upp det lite grann och börjar från början.

När vi hade checkat in igår så lämnade vi bara våra grejer på hotellet och gick ner till Restaurang La Cucina Italiana där vi hade en fantastisk matresa framför oss.

restaurang_göteborg

Denna restaurang har blivit rekommenderad i Michelinguiden och därför hade min man lust att gå dit. Jag är i vanliga fall en rätt så kräsen person som har lust att veta vad jag ska äta och gärna beställer maträtter som jag vet tycker är gott. Men denna gången fick min man bestämma och då ville han att vi skulle prova på en 8a rätters, som på sätt och vis blev en tio rätters middag.

restaurang_La_Cucina_Italiana

Vi fick först en liten ostbit till start, sen en vulkaninspirerad rätt som var utsökt god, dock vet jag inte riktigt vad det egentligen var för något. Sen fick vi ostron, sen parmaskinka och den femte rätten var en av dom godaste jag någonsin ätit i hela mitt liv – Carbonara. Den Carbonaran var serverad på tre snäckskal med otroliga smaker som måste upplevas för att kunna uppfattas. På toppen av rätten så skyvlades kaviar i fast form, vilket gav rätten en pricken över i:et.

min_man

Vi drack dom rekommenderade vinerna till och satt länge och åt maten i den lilla och intima restaurangen. Kocken var ute och pratade med oss flera gånger och var mån om att få fram sin stora intresse av matlagning till sina gäster.

restaurang_La_Cucina_Italiana

Dom sista fem rätterna var en risotto, sen oxfilét, ostar och en gudomligt god chokladtryffel med vaniljglass. Kan vara den godaste dessert jag någonsin stoppat i min mun och jag fick under tre tillfällen en lite obehaglig känsla i kroppen eftersom det var så fruktansvärt gott. Svårt att beskriva då det nästan måste upplevas. Det hela avslutades med två små vaniljkulor.

Wow säger jag bara! Jag kan varmt rekommendera denna restaurang om man är i Göteborg och vill prova något utom det vanliga. Dock kom notan på närmare 3000kr för två personer vilket kanske är lite väl saftigt för en middag. Men smakar det så kostar det, eller vad säger ni?

Nu ska jag ta en dusch och sen ska jag och min man mysa vidare här på hotellet. Mer om vistelsen får ni läsa om imorgon. Kram, kram och godnatt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.