SK mat och människor – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

SK mat och människor

Godmorgon!

Idag är det söndag vilket är en av dom bästa dagarna i veckan eftersom vi är samlade hela familjen och kan ta dagen som den kommer i lugn och ro. Vi har bara vaknat och gått upp och medan kaffekannan kokar så tänkte jag titta in här och säga hej. Först så visste jag inte riktigt vad jag skulle skriva eftersom inspirationen inte riktigt varit på topp dom senaste dagarna, så därför blev jag glatt överraskad när jag såg att jag hade glömt att publicera detta inlägget om när vi var och åt på SK Mat och människor.

SK_mat_och_människor

När vi var i Göteborg förra helgen så passade vi på att besöka restauranger som var listade i Michelinguiden och denna restaurang – SK mat och människor hade dessutom en stjärna i Michelinguiden, vilket dom definitivt, utan tvekan, förtjänade!

SK_mat_och_människor

Det är inte helt lätt att få bord här, men min man lyckades tjata till sig ett bord för två till den första sittningen på lördagen som var klockan 17.00.

SK_mat_och_människor

Med en gång när vi satte oss så fick vi varmt, nybakat bröd och varsitt glas vin.

Vi bestämde oss för att inte titta i menyn, utan gick för en 6-rätters med vin rekommenderade av servitören.

SK_mat_och_människor

Första rätten som serverades var utsökt och smakerna, samt konsistenserna satt så fint samman och ju mer man tuggade runt maten i munnen, ju mer smaker kom fram.

SK_mat_och_människor

En sak som var väldigt häftigt med denna restaurangen var att dom hade öppet kök så att man fick se kockarna arbeta i köket och förbereda maten som man sen skulle få äta.

SK_mat_och_människor

Den andra rätten som serverades var min favorit och konstigt nog så var det bläckfisk som jag i vanliga fall aldrig någonsin hade beställt om jag hade sett det på menyn. Därför var det lite extra spännande att få uppleva rätterna när man inte visste vad det var man skulle få serverat.

SK_mat_och_människor

Vi satt på bordet som var placerat närmast köket och det var en speciell upplevelse att få se hur dom jobbade i köket. Jag trodde att det var mer stressigt i ett kök, men här hade dom full kontroll och det såg riktigt fridfullt och konstnärligt ut när dom lagade maten.

SK_mat_och_människor

Efter bläckfisken serverades det torsk, and, ost och sen en gudomligt god dessert med choklad, vanilj och lingon.

SK_mat_och_människor

Efter maten så satt vi kvar en stund och såg på hur kockarna arbetade medan vi drack upp vårt vin och kaffen som vi fick serverat till efterrätten. Det var en matupplevelse utöver det vanliga och att SK mat och människor har fått en stjärna i Michelinguiden kan jag gott förstå.

SK_mat_och_människor

Är ni i Göteborg och vill ut och äta på en restaurang som bjuder på goda rätter och samtidigt är underhållande och måna om god service så tycker jag absolut att ni ska gå hit!

Både jag och min man har ett stort intresse för att prova nya restauranger och efter att ha provat två grymt bra ställen i Göteborg så ser jag spänt fram emot att se vad nästa restaurangbesök blir och om dom i sånna fall kan hålla måttet! 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.