Ta dig tryggt hem i jul – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Ta dig tryggt hem i jul

I samarbete med Nettbuss

Hej på er!

Som ni vet bor jag ju i Oslo och har gjort det i snart 10 år och det var alltid ett problem att ta sig hem över julen om man inte var ute i god tid. Det var flera gånger som jag stod där i sista sekund utan att veta hur jag skulle få komma hem till familjen i Sverige. Det var svindyrt med flyg då alla höjde priserna på grund av den stora efterfrågan, likaså med tåg. Men så hittade jag Nettbuss! Så nu vill jag tipsa alla er som ska åka någonstans över julen och önskar att ta er tryggt och billigt hem, i en fräsch transport, som kör trafiksäkert, är trygg för miljön och som dessutom  har wifi och eluttag i varje säte. För mig har det alltid varit viktigt eftersom jag brukar utnyttja restiden till jobb och då är det en fördel om det finns internet och möjlighet att ladda datorn. Jag åkte alltid med Nettbuss förut när när jag skulle åka till Sverige och varje gång jag satte mig i deras buss så önskade jag att tiden på bussen skulle vara lite längre. Lustigt va?

Nu har vi två barn och bil, vilket fungerar lite lättare för oss när vi ska åka längre sträckor hela familjen, men jag vet att jag har många läsare som åker kommunalt och då vill jag tipsa er om den bästa bussen att ta.  biltur_telemark

Det är viktigt att vi tänker på vår fina miljö när vi ska ut på vägarna. Vi kör elbil så ofta vi kan, men när vi ska längre turer så måste vi ibland ta den vanliga bilen. Men när jag åker själv, utan barnen, så tar jag alltid buss och då måste jag säga att Nettbuss är det absolut bästa alternativet, i alla fall enligt mig! 😉

Nu när jag sitter här och pratar om jul så kom jag precis på att det var första advent i helgen och jag har helt och hållet glömt av att julpynta här hemma! Så nu ska jag gå upp i boden och plocka fram allt som är rött och glittrigt, sätta på julmusik och få lite julfeeling. Kanske jag till och med skulle ta en tur till butiken för att köpa pepparkaksdeg så att jag och barnen kan baka pepparkakor när dom kommer hem från förskolan. För att få maximalt med julkänsla så är det bäst att utnyttja alla sinnerna, pepparkaksdoft för luktsinnet, julmusik för hörseln, pynt för syn och ja bakningen får väl stå för känseln! 😉 Julgranen, tomtar och allt annat juligt tar vi fram på söndag under andra advent när hela familjen är samlad och kan hjälpas åt. Hur har ni gjort hemma hos er? När börjar ni med pyntandet och när kommer julgranen och tomtarna fram?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anette

    Jag plockar alltid fram allt julpynt till första Advent 🙂 Byter till julgardiner i köket. Lyssnar på min egengjorda lista med julmusik på Spotify (113 låtar!! 😉 ) Julgran har vi inte p.g.a av allergi. Har en liten konstgjord bordsgran istället. Den här tiden på året ska absolut inte vara en tid av stress och press. Det ska vara mys, ro och värme med nära o kära.
    Lyssna på den här fina och tänkvärda sången:
    https://www.youtube.com/watch?v=tho8r0n_y6Y
    Kram <3