Så blir du en Toppbloggare – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Så blir du en Toppbloggare

Godmorgon,

Det trillar in kommentarer och mail lite då och då med frågor hur jag gjort för att få bloggen att växa och hur jag egentligen gjorde för att bli en toppbloggare. Så därför tänkte jag att jag skulle dela med mig mina bästa tips för att få en blogg att nå toppen!

 • Tänk igenom inläggen och variera innehållet

blogg_mac_tänka

För att bloggen inte ska bli enformig så tänker jag alltid noga före jag publicerar ett nytt inlägg och tänker igenom följande: Är detta inlägg relevant till tid? Var det länge sen jag skrev om detta sist? Är bilderna unika och nya?

 • Skriv ner en vecko/månadsplanering

För att lättare kunna planera sina blogginlägg så kan det vara smart att skriva en planering. Jag skriver alltid ner vad jag önskar att blogga om under veckan och skriver ner en planering därefter så att innehållet ska varieras. Sen planerar jag även månadsvis för att sprida ut relevanta samarbeten. Genom att hålla ordning på bloggen så blir det roligare att läsa och alltid något nytt för läsarna att se på och läsa om.

 • Uppdatera dagligen

Om du önskar att driva en toppblogg så är uppdateringen väldigt viktig. Minst 1 gång om dagen måste det komma upp nya inlägg i bloggen, helst 2 eller ännu fler. Läsarna förväntar sig att få läsa något nytt och spännande varje gång dom klickar in sig på bloggen, så om den ekar tomt för länge så slutar läsarna att återkomma.

 • Publicera bilder i hög kvalitet

mata_ankor

Om målet med bloggen är att få den stor så måste du investera i en kamera som tar bra bilder. Jag skulle vilja påstå att bilderna är det viktigaste i bloggen och om dom då är suddiga i låg kvalitét så blir hela bloggen i låg kvalitet oavsett hur bra eller intressant du nu skriver. Bra skärpa, starka och klara färger, tydlig fokus och varierat innehåll är viktigt när det kommer till vilka bilder som borde publiceras i bloggen. Personligen så publicerar jag aldrig ett inlägg med bara text, utan har alltid med en bild i varje blogginlägg.

 • Header

oslofru-267

Första intrycket när man kommer in på en ny blogg är otroligt viktigt, därför måste headern spegla vem du är och vad man kan förvänta sig med din blogg. Jag, personligen, byter alldeles för ofta eftersom jag har svårt för att bestämma mig, men jag tycker att man borde försöka hålla sig till en och samma header och byta ca 2 gånger i året så att man har en som passar under sommarhalvåret och en under vinter.

 • Bloggtorka?

Har du ingen fantasi? Ta fram kameran och fota! Ta en selfie, ta bild på barnen, ta en bild på inredningen i ditt hem eller något så enkelt som att fotografera maten du äter. Huvudsaken är att du uppdaterar och har du en bra bild att publicera så rullar texten oftast på där efter.

  restaurang_aker_brygge_oslo

Jag har alltid med mig kameran över allt, vart jag än går och fotograferar det jag gör under dagarna. Mysiga lunchdejter och tips på restauranger är ett bra tips att blogga om under bloggtorkor, plus att det är en bonus att komma ut och äta gott!

 • Marknadsföring

För att folk ska hitta till din blogg så är det viktigt att du marknadsför din blogg. Mina bästa tips till spridning är att berätta för vänner och bekanta att du bloggar. Mun till mun är bästa sättet, alltid. Men andra sätt som också är effektiva är:

-Publicera dina blogginlägg på andra sociala medier så som Facebook och Instagram

-Socialisera dig med andra bloggare och kommentera deras inlägg

-Gästblogga hos andra bloggare

-Blogga på en bloggportal som kan hjälpa dig att lyfta relevanta inlägg

-Gå på event och visa vem du är

Oslofru_tvillingpodden_finest_awards_2016

Här har ni mig och dom söta systrarna Lagergren som driver Tvillingpodden på Finest Awards tidigare i år.

 • Kommunicera med läsarna

Det är jätteviktigt att kommunicera med sina läsare. Svara alltid på kommentarer och mail så gott som det går. Varför skulle dina läsare fortsätta kommentera och bry sig om dig om du inte bryr dig om dom?

 • Ge aldrig upp!

En blogg blir inte stor över en natt. Dom flesta stora bloggare har bloggat intensivt i flera år, många av dom största har hållit på i över 10 år! Så, ge inte upp, utan stå på dig och fortsätt kämpa. Det är omöjligt att veta varför vissa lyckas och andra inte, men jag tror att det har mycket att göra om man fortsätter att ligga i och kämpa eller om man ger upp. Det säger ju sig självt att dom som ger sig tusan i att lyckas kommer att göra det också!

profil

Det var mina bästa tips för att lyckas med bloggandet. Hoppas att det kan komma till hjälp och att även DU når toppen om du önskar det! 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elizabeth Dokic

  Tack för all hjälp, mycket bra ock kloka råd. visste inte vilken webbplats jag skulle välja men var sugen på Finest.se

  Vi får se kanske byter en vacker dag.

  Mvh ellemagasinet.blogg.se

 2. Finurliga fröken

  Jätte bra tips! Jag har bloggat från och till i flera år. Men har lagt ner och bytt blogg många gånger. Svårt att bli stor då när man hoppar runt. Men nu har jag bestämt för att köra fullt ut. Inte för att bli stor utan för att jag tycker de är kul. Och för att jag själv älskar när bloggare lägger ut tillbakablickar från deras bloggar. Kram