Sminkning -Täck akne – Steg för steg – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Sminkning -Täck akne – Steg för steg

Hej på er,

Nu har jag fått frågan om att visa er hur jag sminkar mig så många gånger att jag tänkte att det kunde vara dags att få till ett blogginlägg om just det.

Eftersom jag varit väldigt öppen med mina akneproblem så får jag ofta frågan om hur jag täcker dom röda prickarna och hur jag egentligen gör när jag sminkar mig. Så här har ni steg för steg hur jag gör.

utan_smink

Så här ser jag ut utan smink. Som ni ser så har jag rätt så mycket ärr på kinderna och några finnar på vänster kind som är rätt så tydliga och därför behöver jag använda en rätt så tät bas för att det ska täckas ordentligt. Men om man måste kleta på mycket smink så är det viktigt att man använder produkter som inte täpper till.

sminka_över_akne

Jag använder foundation från Inglot som är Hypoallergic och concealer från Lancôme. När det kommer till foundation så vill jag stark rekommendera er med problemhy en foundation som är snäll mot huden, acnegenic, har SPF och som samtidigt återfuktar. En foundation, förutom Inglot som jag använder nu, så vill jag tipsa er om Exuviance Cover Blend. Ni kan läsa mer om den HÄR.

Efter att jag lagt basen så använder jag en counture från NYX och highlighter på kindbenet från H&M (tro det eller ej, men den är superbra!)

smink

När basen är lagd så strör jag över ansiktet med puder som också är från Inglot med en fluffig pensel.

puder

Jag vet inte riktigt om man får köpt Inglot på internet eller om det finns i Sverige, men jag köper det i Inglots egna butik här i Norge. Jag är så otroligt nöjd med deras smink så det inte känns som att man har smink på sig när man använder deras produkter. Plus att dom är bra för oss i akne då dom är “hypoallergic”.

smink

Ja och sen var det dags för ögonen och där använder jag för det mesta en underbar palett från Loreal, mascara från Loreal  och eyeliner från Maybelline

Jag är verkligen ingen expert på smink och använder inte direkt några speciella sminkmärken, utan har fastnat för vissa märken i en prisvärd klass som jag tycker om. Jag vill inte lägga en förmögenhet på smink eftersom jag tycker att det finns bättre saker att lägga pengar på. Men, just foundation och concealer tycker jag är viktigt eftersom jag lättare får mer akne om jag använder produkter som täpper till.

Men, med det sagt så är resultatet så här 🙂

FÖRE_EFTER_smink

Läppglanset är från Elf och kostar endast 29 kr HÄR. Billigt, men riktigt skönt att ha på läpparna och så ger det fin glans också.

Hoppas ni tyckte detta inlägget var översiktligt nog och om ni har några frågor så är det bara att kommentera så svarar jag!

Kram, kram S

Inlägget innehåller Adlinks

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Jag hittade Inglot på inglot sweden.com

  Vilken foundation är det du använder? Jag har också acne och har precis börjat behandla med en kräm min hudläkare skrev ut. Tack för bra inlägg! Kram

  1. susannajungblom
   oslofru

   Å så bra, jag använder foundation från Inglot 🙂 Hoppas krämen du fått utskriven fungerar. Kram på dig 🙂