Flydde från Sverige! – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Flydde från Sverige!

Godmorgon på er,

Igår blev det akut ändrade planer för oss.. Vi hade ju suttit i bilen hela dagen för att köra hem till mina föräldrar i Alingsås från Småland, så när vi kom fram så ville vi bara ta det lugnt och slappna av för en stund, men tyvärr blev det inte riktigt så.

morfar

Oskar och min fina pappa

Som ni vet har ju hela vår familj haft en släng av magsjuka för en vecka sen ungefär och igår när vi kom hem så sa min pappa att han inte kände sig helt i form och gick och la sig för att vila en stund. Vi trodde först att han bara var trött efter att ha kört så långt på dagen och att det hade varit några tuffa dagar för honom med begravning och allt. Så vi lagade mat och umgicks som vanligt och när maten var klar så satte vi oss runt middagsbordet för att äta. Och ni kan ju gissa vad som passande hände då vi stoppat dom första matbitarna i våra munnar? Jo, pappa spydde och kom ut med en hink fylld av spy. Jag och M kollade på varandra och tänkte samma sak. Vi drar hem!

Så istället för att vara kvar där en natt till så packade vi ihop vårt pick och pack och satte oss i bilen igen. Som tur var så somnade barnen med en gång och när vi kom fram, mitt i natten, så la vi bara över dom i deras sängar. Vi ville inte riskera att åka på en omgång av magsjuka igen, så även fast det var fruktansvärt jobbigt att köra så mycket bil igår, så var det fortfarande värt det när vi väl kom fram och vaknade upp i våra egna sängar imorses.

Idag är det fjärde advent och det ska vi fira med att pyssla här hemma, plocka in all mat i kylen som vi handlade med oss från Sverige och förbereda inför julen som snart är här.

Hoppas ni får en fin start på sista advent så hörs vi lite senare igen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
   1. Emma

    Kanske en tankeställare för framtiden tex att inte lämna barn på förskola när man förfarande har magsjuka hemma även fast inte barnet dom lämnas inte kräkts på 48 h eller åka till jobbet 24 h efter man kräks. Det smittar otroligt lätt!! Tycker ändå att ni gjorde rätt som åkte när ni kunde. Hoppas ni klara er och fick en tankeställare…

    1. susannajungblom
     oslofru

     Så vad menar du att vi skulle gjort? Vi väntade 72 timmar innan vi åkte till Sverige. Blir lite irriterad över hur du kommenterar. Jag skulle hem för att gå på min farmors begravning och trodde 72h skulle räcka för att inte smitta någon. Tror dessutom att dom flesta går tillbaka till jobb/skola efter 24-48h, så jag förstår inte helt vad du menar med dina kommentarer?

 1. Celine

  Aj då….
  Mår din pappa bättre nu? Var det vinterkräksjukan?
  Bra att ni åkte hem.

  Glad fjärde advent!
  Nu är julen snart här! Kram!