Isotretinoin – Vecka 2 – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Isotretinoin – Vecka 2

Godmorgon,

Gårdagen var en dimma för mig. Jag var så trött att jag kände mig fysiskt sjuk. Men i natt fick jag sovit någorlunda och efter att jag lämnat barnen på förskolan idag så ska jag lägga mig ock sova lite till.

Men först tänkte jag berätta för er om hur min andra vecka på Isotretinoin har varit.

Efter 1 vecka på Isotretinoin:

akne_isotretinoin

Dag 8, tisdag 27 december

Jag börjar bli lite torr i ansiktet och känner mig uttorkad och ständigt törstig. Har en aning ont i kroppen, men vet inte om det beror på medicinen eller att jag bara är sliten på grund av några intensiva dagar.

Dag 9, onsdag 28 december

Jag börjar få lite ont i kroppen, men annars är allt bra.

Dag 10, torsdag 29 december

Jag är extremt torr om läpparna och måste smörja in mig hela tiden. 

Dag 11, fredag 30 december

Jag känner mig uttorkad och har lite ont i halsen. Jag vet inte om detta beror på medicinen eller om jag börjar bli förkyld?

Dag 12, lördag 31 december

Nyårsafton. Jag vaknade upp och kände mig torr i halsen och om läpparna. Jag smörjar in mig med Maria Åkerbergs baby cream på läpparna som är till för extremt uttorkad hud. Det hjälper. Aknen börjar torka ut och jag har inte fått några nya synliga utbrott. Känner en viss förbättring  faktiskt.

Dag 13, söndag 1 januari

Allt känns bra, är väldigt trött, men det beror inte på medicinen.

Dag 14, måndag 2 januari

Lite torr om läpparna, men utöver det kan jag inte känna av några biverkningar. Har fått några nya utbrott på hakan, men annars ser det ok ut.

Efter två veckor på Isotretinoin så känns allt väldigt bra. Jag har inte upplevt några direkta biverkningar och jag känner mig relativt bra i ansiktet utan några nya utbrott bortsätt från några på hakan. Vi får se hur jag gör med dokumenteringen av behandlingen nu framöver beroende på om jag ser några synliga resultat eller upplever några biverkningar eller inte. Men allt som jag skriver om behandlingen och aknen kommer att ligga under kategorin “Akne”.

Än så länge är jag väldigt nöjd över att jag startade behandlingen och har tro att en förbättring kommer att ske med min akne framöver.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.