Isotretinoin – Vecka 3 – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Isotretinoin – Vecka 3

Godmorgon på er,

Hoppas ni sovit gott och är redo för en ny vecka! Jag ska alldeles strax iväg och jobba, men först vill jag bara berätta för er hur det går med min akne-behandling.

Så här såg mitt ansikte ut efter att jag gått på Isotretinoin i 2 veckor:

isotretinoin_2_veckor

Jag vet inte riktigt om jag känner mig bättre eller sämre i ansiktet efter två veckor på denna medicinkuren, men jag antar att det tar längre tid innan man ser några resultat eftersom man ska genomgå en behandling på ca 6 månader. Läpparna är extremt torra, men annars så är akneutbrotten som vanligt, det kommer och går.

Dag 15, tisdag 3 januari

Läpparna är så torra att jag inte vet vart jag ska ta vägen, jag smörjar och smörjar, men så fort salvan torkat in så torkar läpparna och flagar hud. 

Dag 16, onsdag 4 januari

Bortsätt från torra läppar så är allt som vanligt.

Dag 17, torsdag 5 januari

Jag börjar få extremt torra händer. Ingen direkt förbättring med aknen i ansiktet.

Dag 18, fredag 6 januari

Nu  känns min hud mer följsam när jag tvättar mig i ansiktet. Dom tidigare bucklorna på kinderna har lagt sig och jag känner mig mycket finare i hyn. Äntligen!

Dag 19, lördag 7 januari

Det är närmare 20 minusgrader ute och kylan har alltid påverkat min hud och gjort mig torr, så nu när jag går på Isotretinoin så är det extra illa. Huden på hela kroppen är så torr att jag har sår på händerna.

Dag 20, söndag 8 januari

Wow, jag är imponerad! Mina bölder har faktiskt börjat försvinna och till och med ärren är synbart reducerade. 

Dag 21, måndag 9 januari

Torrheten på läpparna känns inte lika jobbigt längre för så länge som jag smörjar in mig så håller jag läget under kontroll.

Nu har jag gått på Isotretinoin i 3 veckor och skillnaden från när jag startade är faktiskt synbar och jag har inga direkt jobbiga biverkningar. Det känns som att det har hänt en hel del under den senaste veckan. Än så länge förstår jag inte riktigt varför folk är så nojiga över denna medicineringen? Jag förstår att alla reagerar olika, men så som det känns för mig så är allting väldigt bra och det enda som är störande är att jag inte började på kuren tidigare..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carolina

    Jag är i samma ålder som du, är på min sista månad. Slet inte så mycket med biverkningar, rekommenderar verkligen La Roche Posay Effaclar H som är gjord speciellt för hud på isotretinoin. På läpparna är carmex klart bäst. Lycka till och håll ut! Tänk på att allt av pormaskar och klumpar under huden snart är ett minne blott. Stor kram