Isotretinoin – Resultat efter 4 veckor – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Isotretinoin – Resultat efter 4 veckor

Godmorgon,

Då har det gått 1 månad sen jag startade aknebehandlingen med medicinen Isotretinoini och så här såg jag ut efter 3 veckor på kuren:

resultat_isotretinoin

Dagarna går i ett och varken biverkningar eller resultat är särskilt tydliga från dag till dag, så därför skriver jag en total sammanfattning av den fjärde veckan denna gången.

Jag får ju inte använda mig utav ansiktsprodukter som innehåller fett och blev rekommenderad att använda mig utav Eucerin. Så just nu använder jag deras ansiktstvätt, toner och dagkräm. Tidigare har jag köpt svindyra krämer för närmare tusenlappen, så jag blev ju positivt överraskad när min hudläkare tipsade mig om Eucerin som bara kostar några ynka hundralappar på Apoteket.

Vad jag har förstått under mina 8 år med slit och användning av dyra hudvårdsprodukter så är det att det man ofta betalar för när man kommer upp i höga summor är för själva märket. Står det “Chanel” för exempel på en produkt så betalar man gärna lite mer bara för att det är exklusivt och inte för att det är en bättre produkt än en annan. Så när det kommer till vad man använder sig av för hudvård så är huvudsaken att man tvättar bort sitt smink ordentligt varje kväll och även tvättar ansiktet på morgonen efter man sovit. Det är ju samma sak med tandborstningen, två gånger om dagen så håller man tandtrollen borta! Sen är det viktigt att återfukta så att huden inte torkar ut. That´s it, behöver inte vara svindyrt att tvätta ansiktet så länge produkterna gör det dom ska!

När det kommer till medicinen så rullar dagarna på och jag känner inga biverkningar alls längre så det är ju ett stort plus. Däremot har jag gått upp en del i vikt, men jag är inte helt säker på om det beror på medicinen eller om det bara är en ren slump att kilorna på vågen visar ca 5+ den senaste månaden. Ja, ni läste rätt, jag har gått upp närmare 5kg och förstår inte alls varför eftersom kosten är den samma som tidigare.

Nu ser jag spänt fram emot att se hur kommande vecka kommer att se ut och idag ska jag till hudläkaren igen för att ta nya blodprover och få ett till recept utskrivet. Fortsättningen följer…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.