Svar på frågestund – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Svar på frågestund

Godmorgon alla fina,

_lycklig_jobb

Bilden är gammal, men jag är faktiskt på detta hotellet nu igen så det känns rätt så reellt ändå! 😉

Det tog sin lilla tid att gå igenom alla frågor, men här kommer äntligen svaren på allt ni funderade över:

1. JOSSAN – Hur kom ni på namnen på era barn? ???? tack för grym blogg!!!

Hej Jossan! Ja du, det är lite olika historier bakom namnen på våra barn. Jag har skrivit om hur vi kom på Filips namn HÄR och hur vi kom på Oskars namn HÄR. Men om du inte orkar läsa hela inläggen så kan jag kort och gott berätta att Filips namn var självklart från det att vi gjorde första ultraljudet. Min mamma hade kallat magen för “Filip” innan och jag var inställd på att bebisen skulle heta Teo, men när vi såg det lilla livet på ultraljud så kändes Filip helt rätt.

Oskars namn var mer oklart och det var först på förlossningen som vi bestämde oss för vad han skulle heta. 

oskar_filip

Oskar och Filip ca 1 månad gamla

2. MARTINAS – Du skrev för ett tag sen att Filip pratade om spöken. Hur hanterar du det? Min dotter ser spöken nu och jag vet inte vad jag ska säga till henne….

Det här med att barn hör och ser “spöken” verkar faktiskt vara rätt så vanligt. Enligt mig själv så tycker jag inte att man ska trycka ner eller förlöjliga barns sätt att se på världen. Om Filip säger att han ser spöken så försöker jag bara visa honom att det inte är någonting att vara rädd för och istället uppmuntrar jag hans fantasi. Om din dotter säger att hon ser spöken så tror jag det bästa är att visa henne att det inte är någonting att vara rädd för. Barn har så livlig fantasi, så säg inte “det finns inte spöken!” utan låt henne drömma.

3. CARRO – Jag är väldigt nyfiken på hur pojkarnas rum ser ut,kan du inte vissa lite bilder ?

Jag är ju på jobbresa för tillfället, men denna frågan får jag rätt så ofta så jag ska se till att visa er pojkarnas rum när jag kommer hem. 🙂

4. JOHAN – Vad lyssnar du på för slags musik? Vilket/vilka fotbollslag håller du på?

Hej Johan. När det kommer till musik så är jag en sån där tråkig människa som inte är specifikt intresserad av en speciell artist eller musikgenre, utan jag är en riktig radiolyssnare. Jag tycker om all musik och lyssnar på det som spelas helt enkelt. 

Och tyvärr måste jag medge att jag inte är något sportsfan eller och fotboll är tråkigt nog ingenting som intresserar mig. Förmodligen kommer sport att bli ett intresse i framtiden när barnen förhoppningsvis börjar intressera sig av en sport.

5. FINURLIGA FRÖKEN – Du har en fantastisk blogg. Har inte följt den så länge så är ju nyfiken på massor. Som hur du hamnade i Norge och vad du jobbar med. Men misstänker att de går att läsa sig till. Så mina två frågor är: hur fick du din blogg så stor? Och hur håller du dig i form? Kram

Tack snälla du, vad glad jag blir! Jag hamnade i Norge för 10 år sen för att jag ville utveckla mig inom modebranchen. Jag jobbade länge i butik, sen som egen företagare för en PR- och eventbyrå och sen startade jag bloggen och drev med den på fulltid. Nu, i dagsläget så jobbar jag som Cabin Crew för Norwegian och Toppbloggare på Finest.se. 

Hur jag fick bloggen så stor är svårt att svara på då jag tror att det handlar rätt så mycket om att ha tur. Att skriva och fotografera har alltid intresserat mig, så att blogga kommer naturligt och jag skriver det som jag tycker om och det tror jag speglar av sig i det jag publicerar och gör det intressant för läsarna att läsa om. 

När det kommer till att hålla sig i form så ska jag vara ärlig och säga att den största delen av träning som jag gör är på hotellrummen på resande fot eller hemma när jag får lite tid över. Sen försöker jag att hålla mig från sötsaker på vardagarna och hålla en normalt sund livsstil. För mig handlar det inte om att svälta mig själv eller hetsträna, utan att leva en hälsosamlivsstil som går att hålla under en längre tid utan att det ska bli för jobbigt. 

träning

6. NATHALIA – http://nathalias.blogg.se/nattisnyaliv/?tmp=120676 Nu gör jag så här med min mina fråger. Eller rättade sagt vill höra din åsikt om detta?
Och så undrar jag skulle du ha tävlingen om dina krämmer? har inte sett någon.

Hej Nathalia. Jag förstod inte helt din fråga, men antar att du undrar om man kan känna – 1 Äkta kärlek , 2 Rädslor , 3 Ljud , 4 Händelser , 5 Första hand , 6 Energi , 7 Planering – även om man inte har barn? Har jag förstått frågan rätt?

Självklart kan man känna allt ovanstående även fast man inte har barn, men när det kommer till kärlek så finns det ingen kärlek som är så stark som för ens egna barn och detta är något som bara en mamma kan förstå sig på. Kärleken till min man eller föräldrar går inte att jämföra med den kärlek jag känner för mina barn.. 

Tävlingen med krämerna la jag ner för min mamma ville ha dom. Sen visste jag inte hur populärt det skulle bli att tävla ut krämer som jag öppnat. 🙂

7. ANONYM – Vad väger du? Hur lång är du? Vad har du för storlek på kläder och skor?

Jag väger ca 56kg (går upp och ner ca 2kg hela tiden), jag är 168cm lång. Jag använder XS-S i kläder och har 38-39 i skostorlek. 🙂

outfit

8. MAMMA – -Har ni planer om att flytta tillbaka till Sverige? Var skulle ni bosätta er i så fall?
-Vad är dina framtidsplaner, vill du fortsätta jobba som flygvärdinna?
-Hur tacklar ni vardagen med lite avlastning?
-Vill ni ha fler barn?

– Vi har inga planer att flytta tillbaka till Sverige. Vi kommer att bo kvar i Norge i ungefär samma område som vi bor i nu, däremot har vi lust att bygga nytt hus så en flytt inom närmsta åren kommer förmodligen att ske.

– Jag vill fortsätta att jobba som flygvärdinna och blogga. Så som jag har det nu rent karriärsmässigt är precis så som jag önskar att ha det. Jag har verkligen nått mina karriärsmål i det stadie i livet som jag är i nu.

– Jag tror att det är viktigt att ta en dag i taget och göra det bästa man kan av varje situation. För tillfället så är barnen i en väldigt fin period i livet där dom är lätta att ha å göra med, så vi behöver inte så mycket hjälp som vi kände att vi behövde när barnen var lite mindre. Sen har vi ju alltid familj som ställer upp om vi behöver. 

– Nej vi vill inte ha fler barn utan är väldigt nöjda och glada för dom goa guldklimpar som vi har. Vi känner oss som en fulländad familj och är tacksamma över att båda pojkarna är friska och krya, vilket är allt vi någonsin kunde önskat oss.

barnoutfit_syskonkärlek

9. STINAN – Vad fick dig att fastna för M? Vad är det som är så speciellt med honom? Tror du att det bara finns en person som är den rätta eller finns det fler?

Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna svara på detta då jag inte vet vad det var som fick mig att falla pladask. Han är helt perfekt i mina ögon på alla sätt och vis. Han är snäll, omtänksam, vacker, fantastisk pappa till våra barn, kärleksfull, omhändertagande, envis, framgångsrik, underbar och fullkomligt bedårande inifrån och ut. Jag tror att det finns fler personer som kan passa ihop, men jag tror bara att det finns en person som är helt rätt!

pappa

10. LOTTA – Hur var det att föda barn på tv?! Berätta gärna om dina förlossningar. Hur skiljde det sig att föda första och andra barnet? Tack för bästa bloggen!! ????

Hej Lotta, det var en väldigt speciell upplevelse att föda barn på tv. Just under förlossningen så tänkte jag inte på att filmteamet var med, så min förlossning blev inte annorlunda för det. I efterhand är jag väldigt glad och tacksam över att det fina ögonblicket i mitt liv blivit bevarat för alltid så att jag kan se om och om och om igen när mitt lilla mirakel kom till världen. Filips förlossningsberättelse kan du läsa om HÄR och Oskars HÄR.

11. NOELLE – Hej! Jag har en fråga. Vad äter du under en dag? Kram till dig

Det är jättesvårt för mig att svara på vad jag äter under en dag eftersom alla dagar ser olika ut. Men jag försöker att undvika socker på vardagarna och undviker komjölk så långt det går. Har soyamjölk till kaffet tex. Jag startar alltid dagen med en ingefärashot som jag lagat själv – recept finner du HÄRsen dricker jag ca 3 koppar kaffe med soyamjölk och efter det äter jag frukost vilket oftast blir fil och müsli. Till lunch äter jag helst något lätt så som tex sallad eller sushi och till middag äter jag något tyngre så som pasta. 

sushi_middag

För mig är det väldigt viktigt att visa barnen olika typer av maträtter och låta dom smaka på allt. Dom är väldigt duktiga med maten och äter till och med sushi när vi köper hem det. 

Det viktigaste är att äta varierat så att man får i sig lite av varje. Jag utesluter ingen typ av mat, bortsätt från socker, utan äter allt. Jag är inte så mycket för att småäta utan äter mina tre måltider under en dag och sen räcker det för mig. På helgerna brukar vi däremot lyxa till det med lite kvällssnacks eller efterrätt.

12. MARCUS – Jag undrar om du gör något syndigt? Röker? Snusar? Dricker? Eller något annat som är lite busigt. Hade varit kul att veta om du döljer något för oss läsare eller om du är så fin som du vill framstå.

Hej Marcus, jag är ledsen över att behöva göra dig besviken, men jag är faktiskt en väldigt nyttig och hälsosam person. Jag röker inte, jag snusar inte, jag dricker ingen alkohol och jag gör heller inget annat “busigt”. Jag är den jag är och jag försöker inte att dölja någonting för er läsare. Jag är en ärlig och öppen person som delar med mig av allt och jag tycker att tobak och alkohol är väldigt onödigt och skadligt för kroppen, så därför tar jag avstånd från det.

13. GINA – Längtar du hem till Sverige? Kommer ni alltid bo i Norge? Vad är bra med den platsen du bor på?

Hej Gina! Nej, jag längtar inte hem till Sverige. Som land så är Norge väldigt likt så därför får jag inte någon direkt längtan till grannlandet. Däremot saknar jag såklart min familj som bor där. Det bästa med platsen jag bor på är att vi har natur och skog tätt intill och det är ett tryggt och lugnt område för barnen att växa upp på.

mitt_hus

Vi älskar huset vi byggt och området som vi bor i och så som det ser ut nu så kommer vi aldrig att flytta från Norge till Sverige igen. 

Hoppas inte detta inlägget blev för långtråkigt att läsa. Jag har försökt svara på era frågor så gott jag kunde 🙂

Jag har precis varit nere och ätit frukost med mina kollegor och nu är jag uppe en stund på mitt rum för att göra mig i ordning. Idag ösregnar det i Bodø så vi får se om jag tar mig ut eller vad jag hittar på. Dom andra ska till Hurtigruten så vi får se om jag följer med eller inte. Jag ska i alla fall gå och träna idag, det är en sak som är säkert! Det är ju inte många dagar kvar tills vi ska på kryssning så det hade ju varit kul att vara i någon sådär form. 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. FT

  Om du inte ska äta socker går ju sushi bort direkt, det riset innehåller massa socker och sushi är verkligen inte nyttigt och inte för barn heller! Sashimi är smartare att satsa på isåfall.

 2. Nathalia

  hej fina!
  Tack för ditt svar på min fråga.
  Ja det var det jag menade undrade vad du tyckde om att man måste vara mamma,för att känna färstå dessa saker.
  Det jag tog illa vid var är när vissa mammor skriver. Den äkta kärleken kommer med sina barn.
  Känns som ett slag för oss som inte kan få barn,eller har valt bort barn. Självklart kan inte jag förstå kärleken till sina egna barn,men jag kan och vet vad äkta kärlek är. trots att jag inte har barn.
  Ville fråga om din syn på detta då du alltid skriver så tänktvärt och bra.
  Kram vännen.

  1. susannajungblom
   oslofru

   Ok så bra att jag uppfattade frågan rätt. Självklart kan du känna äkta kärlek! Det gör jag för min man, mina föräldrar osv. Men just kärleken för ens egna barn är svår att beskriva för någon som inte har barn själv. Men såklart kan någon utan barn känna äkta kärlek. Utan tvivel! <3
   Kram på dig