Isotretinoin – Resultat vecka för vecka – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Isotretinoin – Resultat vecka för vecka

Godmorgon! 

Nu har jag gått på Isotretinoin i 5 veckor och så här ser jag ut idag:

akne_isotretinoin

Jag har inte fått några nya utbrott direkt, men den aknen som jag hade sen tidigare har fortfarande inte gått helt bort. Ärren är såklart fortfarande kvar och dom kommer nog inte försvinna i första stund tyvärr…

Det som är lite lustigt är hur fort man vänjer sig  vid hur man ser ut och eftersom jag har gått med detta “problemet” i över 8 år så har jag svårt att se mig själv i spegeln och tycka att min hud är fin. Men om man jämför med hur jag såg ut innan jag startade medicineringen så är det betydligt mycket bättre! Därför är det extra kul med denna uppdateringen vecka för vecka så att jag kan se tillbaka på hur det en gång var. Plus att jag får vara en inspiration och förhoppningsvis en motivation till andra som lider av akne och funderar över att börja med Isotretinoin. Än så länge så ser jag inga nackdelar med kuren utan är bara väldigt glad och tacksam över möjligheten att bli av med aknen, en gång för alla, finns.

Dosering:

Mina blodprover visar att min kropp tacklar medicinen bra, så därför har vi ökat dosen till 3 tabletter om dagen.

Biverkningar:

Jag är torr om läppar, händer och underarmar, men så länge som jag smörjer in mig och återfuktar så känns det helt okej.

Som vanligt så ser jag fram emot att se hur resultatet blir kommande vecka. Nu gäller det nog bara att ha tålamod och låta tabletterna göra sitt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mona Lindström

    Måste kännas hur bra som helst när man får till en bra behandling efter flera år med jobbig hud. Själv tampas jag med en rosacea som ger en rodnad from hell och ibland blåsor.
    Tack för en inspirerande blogg.
    Hälsningar Mona