Isotretinoin – Aknebehandling 6 veckor – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Isotretinoin – Aknebehandling 6 veckor

Idag lämnade jag barnen på förskolan så att jag kunde åka och träna på gymmet och handla inför veckan i lugn och ro. Men när jag skulle lämna Filip så hände det en sak (berättar i ett senare inlägg) som gjorde att jag ville hämta honom igen så fort jag var klar. Så idag har vi haft egentid me varandra, pusslat, ritat, lunchat och sitter nu och ser på film på Netflix. Insidan ut heter filmen och är faktiskt rätt så kul! Fler än jag som gillar animerade filmer?

På tal om något annat så var det dags igen för mig att visa er hur det går med min aknebehandling på Isotretinoin och idag har det faktiskt gått hela 6 veckor sen jag började.

akne_isotretinoin

Ska jag vara helt ärlig så tycker jag att det går lite segt nu. Det känns som att det står lite still då jag får några finnar här och där och ärren fortfarande är väldigt synliga. Men jag antar att det bara är att fortsätta ta tabletterna dag efter dag och hålla tummarna att det blir bättre med tiden.

När det kommer till biverkningar så kan jag känna av följande:

Huvudvärk, ledvärk, lätt depression, känslig, trötthet, torr på läppar och underarmar.

Alla biverkningarna är överkomliga, men jag känner av dom. Det som gör det lite lättare är att jag vet att jag mår lite konstigt på grund av medicinen vilket gör det hela okej då jag vet att det inte är bistående utan någitb som senare kommer att gå över. Huvudsaken för mig är att aknen försvinner och så länge den gör det så kan jag leva med att vara lite torr och ha ständig huvudvärk för tillfället.

En sak som jag är lite nervös över är hur det ska gå när vi åker på resa i Karibien eftersom jag inte ska vistas i solen. Men jag antar att det är okej så länge som jag smörjer in mig med solskyddsfaktor och har keps/solhatt på mig.

Jaja, vi får hålla tummarna att kommande vecka blir lättare med biverkningarna och att jag får se lite tydligare resultat på mina kinder.

Nu ska jag återgå till film-tittandet med min goa son.

Kram, kram så hörs vi lite senare !

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nat

  Hej
  Hoppas medicinen börjar verka ordentligt snart, segt med acne (har ajälv mycket).
  Man kan gå upp i vikt av R. så det kanske är därför du har några kg plus de senaste veckorna
  Kram

 2. Jennifer

  Jag älskar den filmen :). De där figurerna är så söta.

  Svar: ja jag har blivit erbjuden samtalsterapi om jag skulle vilja, men jag har haft god hjälp av släkt och familj så det känns mycket bättre. Hoppas att det fortsätter på rätt spår :). Tack snälla, kram på dig också.