Åldersnoja och förnying – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Åldersnoja och förnying

Godmorgon,

Idag vaknade jag med lite smått ångest och en extrem åldersnoja. Jag är “bara” 28 år, men känner mig som 40. Åldern har aldrig varit något jag funderat över tidigare, men efter att jag började i mitt nya jobb så har jag fått väldigt många unga kollegor vilket har fått mig att känna mig lite extra gammal.

skönhet

I och med åldersnojan så har jag blivit sugen på en förändring. Mitt hår växer som ogräs och jag har alltid varit väldigt glad över mitt långa hår, men på sista tiden så har jag varit väldigt sugen på att klippa mig kort. Helst skulle jag vilja klippa till axlarna eller kanske till och med ännu kortare. Jag tror faktiskt att det hade kunnat vara rätt så fint, men så känner jag mig själv och vet att jag alltid blivit missnöjd när jag gått till frisören, så varför skulle jag bli nöjd denna gången? Tänk om jag ångrar mig och så måste jag vänta flera år innan det växt ut igen. Min man tycker ju dessutom att jag är fin i mitt långa hår och vill helst inte att jag klipper mig, så om jag skulle klippa av håret i alla fall och bli missnöjd så skulle det svida lite extra eftersom min man tyckte att jag skulle behålla mitt långa svall från första början. Kluven är precis vad jag känner mig just nu. Gud så svårt det är att bestämma sig.

I det sista så är det faktiskt inte bara håret jag funderat över att ändra på, utan jag tycker jag är rynkig, otränad och känner mig obekväm i mitt utseende. Jag är sugen på en förändring och förbättring, samtidigt som jag är rädd för att göra någonting som kan förstöra.

När jag var yngre och fick sånna här “utseendes-ryck” så gick jag alltid på impuls och under tonåren så piercade jag tex tungan, tatuerade mig eller färgade håret i någon skarp färg, så som vitt eller knallrött. Allt för att få en drastisk förbättring i hopp om att det skulle hjälpa. Impulsiv tonåring kan man kanske tänka, men även fast jag inte gör lika drastiska åtgärder nu så känner jag ändå samma sak. Så jag vet inte riktigt om “Åldersnoja” är rätt ord då jag inte vet om det är själva åldern det bero på eller om det bara är sån jag är.

Någon som känner igen sig kanske?

Jaja, vi får hoppas att det släpper snart och att jag blir nöjd med mitt utseende utan att behöva ändra på något. Eller så dyker jag upp här på bloggen med kortklippt, blont hår och ansiktet fullsprutat med botox! Vem vet vad som sker? 😉

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nathalie

  DU om någon skulle passa i en kort page, du har ansiktet för det! ???? Hade vart grymt snyggt! Jag gifter mig i juni iår och sparar ut de långa håret tills dess, när bröllopet är över så ska jag själv klippa page! Jag har nästan alltid håret uppsatt endå.. kraaam

 2. Gunilla

  Se fram emot att bli äldre! Om man får vara frisk förstås. Man blir mer avslappnad o trygg o det ytliga blir inte så viktigt längre .

 3. Lisa Engelke

  Haha, jag är 40 år men känner mig som 27. Mentalt känner man sig ung och förstår inte varför kroppen måste åldras. Men det gäller att ta hand om sig med motion och frisk luft. Då håller man sig fräsch ett tag till. Det där med plötsliga förändringar drabbar nog oss alla ibland. Är nog mer ett uttryck för lite vardagstristess.
  PS du är jättevacker så oroa dig inte

 4. Finurliga fröken

  Jag fick åldersnoja redan när jag var 25 år. Och i år fyller jag 33. Tror mest att min noja har att göra med att jag inte är där jag vill i livet. Men nu känns de som att jag börjar närma mig. Fast jag är inte nöjd med mitt utseende eller min kropp. Så nu blir de bättre mat och mer motion. Och förhoppningsvis kommer jag tycka bättre om mig själv då. Jag klippte av mig håret häromdagen. Från axellångt till page. Hjälpte tyvärr inte…. kram

  1. susannajungblom
   oslofru

   Så bra att du börjar närma dig där du önskar att vara i livet. 🙂 Nä vad jag har förstått så hjälper nog tyvärr inte en hårklipp till med problemet.. kram på dig <3

 5. Mari

  Haha, fyllde 30 i november och har alltid hävdat att jag inte har någon åldersnoja! Är ju både gift och har barn så vad spelar åldern för roll? Känner mig ändå inte som 20 längre. Men nu när jag läste ditt inlägg så inser jag ju att jag kanske visst har lite åldersnoja. I morgon ryker håret (blir axellång page) och om två veckor börjar jag träna med en PT. Haha, suck. 😀 Stor förändring på gång med andra ord.

  1. susannajungblom
   oslofru

   Haha exakt! Är exakt samma för mig, men när min man säger “Du är fin som du är” så går det liksom bara in och ut. Dags med förändring! Ska själv iväg till gymmet nu 😉