Isotretinoin Aknebehandling – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Isotretinoin Aknebehandling

Jag kom precis på att jag glömt att uppdatera hur det går med min aknebehandling. Nu har det gått 14 veckor och jag känner mig finare än någonsin!

akne_isotretinoin

Jag har inte haft några nya akneutbrott på över en månad och huden i ansiktet har blivit betydligt mycket jämnare vilket göra det lättare för mig att sminka. Innan fick jag alltid ont när jag rörde huden och foundation klumpade sig över mina aknebölder. Nu flyter det på bra och jag känner mig alltid vacker efter att ha lagt en bas. Visst är ärren fortfarande kvar, men dom ska jag ta bort senare med hjälp av laser när behandlingen är avslutad.

Andra biverkningar som jag har är att jag är extremt torr på mina läppar, händer och underarmar. Jag är så torr att jag nästan fått sår, oavsett om jag smörjar in mig eller inte. Ibland kan det bli så torrt att det svider, vilket är rätt så jobbigt. Men det är bara att smöra och smöra med bodylotion och oljor så går det rätt så bra. Oavsett vad så är jag mycket hellre torr än ha kinderna fulla med akne.

Nästa månad ska jag på besök hos min hudläkare igen så då får jag veta mer om hur länge vi ska hålla på med tabletterna. Jag hoppas nästan att vi kan börja trappa ner och avsluta behandlingen då tabletterna inte bara är svindyra, utan sliter på kroppen. Trots att jag inte känner biverkningar så är ändå tabletterna väldigt starka och skadar mina organ, så jag vill ju såklart sluta med dom så fort som möjligt om hudläkaren tror att aknen försvunnit för gott.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.