Näthat 2.0 – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Näthat 2.0

Nu tänkte jag, åter igen, ta upp ett litet tråkigt ämne och det är Näthat. Jag har skrivit om det förr när jag kom på en gammal barndomskompis som skrev hatiska kommentarer till mig under flera års tid med en falsk namntäckning. Personen i fråga skrev att hon skulle sluta kommentera, men TYVÄRR tog det inte lång tid innan denna måttligt irriterande människa började kommentera igen under en annan namntäckning. Jag tyckte att kommentarerna påminde om dom som jag tidigare fått och insåg nu, efter ca 1 år, att det är samma person..

Jag har så svårt att förstå varför vissa människor lägger ner så mycket tid till att hata andra människor. Vad får dessa nättroll ut av att kommentera och skriva elaka saker till oss bloggare? Jag förstår verkligen inte det…

mys_säng

Jag blir så less då det här med näthat och elaka kommentarer är så jobbigt att läsa och när man får dom dagligen så blir man rätt så trött på att överhuvudtaget fortsätta blogga. Varför ska jag skriva flera gånger om dagen om det finns folk som stör sig så in i norden på det jag skriver!?

Jag delar med mig av mitt liv och bjuder på mig själv, delar mina tankar och åsikter, visar hur vi bor, hur vi är som familj, vad jag gör på dagarna och det mesta som försegår i mitt liv. Så när jag då får läsa elaka, långa och svidande kommentarer om att jag är en dålig mamma, att mitt arbete skulle skada mina barns trygghet och andra djupt sårande påståenden så får det mig att tänka efter om bloggen verkligen är värt att fortsätta med.

Som tur är så är det bara ett fåtal hatiska kommentarer jag får av flera tusen som läser, så på sätt och vis så kunde det varit betydligt mycket värre. Men, tyvärr är det inte dom fina kommentarerna som fastnar i längden, utan det är dom elaka som sticker ut och svider till och som jag inte kan sluta att tänka på.

 

Jag är i alla fall sjukt trött på det här, så från och med nu så kommer jag att blocka alla IP-adresser som jag ser kommer från min största hater, samt ber er som inte tycker om mig att ännu en gång låta bli att läsa min blogg och irritera sig så innerligt på mig och den jag är.

För att jag ska orka lägga ner flera timmar, dagligen, på att hålla en positiv och inspirerande blogg så kommer jag dessutom att börja neka elaka kommentarer från min blogg. Det räcker nu helt enkelt, jag har fått nog!

#Slutahata #”Nättrollenharingaliv

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Jag blir illa berörd över hur folk kan skriva en massa elaka saker till någon som bloggar, jag håller inte med om allt du skriver men för den delen så skulle jag aldrig komma på tanken att skriva en massa skit till dig, alla har rätt till sin åsikt och man måste inte vara ense, men man ska respektera andra människor och vad de tycker och tänker.
  Ha en fin dag
  Kram Linda

 2. Celine

  Jag har blivit nätmobbad förut och jag vet hur ont det gör…
  Men elaka människor tar för mycket av din tid om du blir ledsen för dem. Brukar du svara på dem eller bara låta de vara?
  Om någon säger att du är en dålig mamma, vilka är de att döma dig? Allvarligt talat-
  När jag tränade Karate mådde jag så himla bra efteråt, en person som hade gjort mig arg tidigare, det var inte alls lika illa efter träningen. Så om du känner att du måste bli av med negativ energi rekommenderar jag verkligen någon form av martial arts som du kanske kan prova på.
  Många kramar och stay strong!

  1. susannajungblom
   oslofru

   Jag svarar kanske 10% av gångerna.. jo, träning är alltid bra och kampsport har jag hört är toppen när man vill avreagera sig. Tack för din kommentar 🙂

 3. Pillan

  Ja detta fenomen förstår jag mej bara inte på. Om man nu inte gillar något/någon etc, varför lägger man tid & energi på det? I detta fall läsa en blogg. & hur är man funtad om man någonstans mår bättre utav att “ge sej på” andra? Klart att det handlar om svartsjuka eller något liknande, vadan det betéendet annars? Det är inte klokt! & fasen inte OK någonstans.
  Blir så matt på elaka människor 🙁

 4. Agnethe

  Bra, Susanna! Si i fra! Du har mange gode venner (me, too…) som leser din blogg og takker for det du gir. Din blogg til morgenkaffen er en hyggelig start på dagen. Skal gi deg en klem neste gang jeg flyr med deg! Heier på deg og alle unge bloggere som deler med seg!