Förstora läpparna – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Förstora läpparna

Jag tänkte att jag skulle berätta om en sak som hände härom dagen. En kollega till mig frågade om jag snusade. Jag blev lite förvånad över frågan då jag inte riktigt förstod vart den kom ifrån. Jag varken röker, dricker, snusar eller något annat och kan ärligt talat erkänna att tobak äcklar mig lite grann. Snus luktar inte alls gott och jag skulle aldrig få för mig att stoppa det i min mun. Så när frågan kom “Snusar du?”  så svarade jag med en gång “Nej, varför tror du det?”

Gissa vad svaret var? Åter igen blev jag lite smått chockad över ärligheten när han svarade “För att det ser ut som det? Har du gjort något med läppen? Varför tror alla tjejer att det är så fint att förstora läpparna för? Antingen ser det ut som ni snusar eller så får ni ankläppar”

När han sa så där så skämdes jag faktiskt rätt så mycket och sa “Jo det har jag gjort och jaa du, jag vet faktiskt inte.. speciellt inte eftersom jag aldrig blivit nöjd när jag gjort det…”

Jag är en rätt så känslig person och blir rätt så påverkad när folk säger saker till mig och även denna gång så började jag tänka på hur jag egentligen ser ut och insåg rätt så snabbt att det faktiskt ser ut som att jag har en snusläpp. Jag har inte fyllt i mina läppar på väldigt länge (över ett år sen sist) men kan se nu att det har flyttat på sig och lagt sig ovanför läppen. Så nä, nu kan jag inte se mig i spegeln utan att störa mig. Så lätt jag blir påverkad, men jag kan inte hjälpa det, det är sån jag är…

Jag vet att jag inte är ensam om att bli påverkad av andras kommentarer och meningar, speciellt när det kommer till utseende. Och speciellt så påverkar det oss när vi ser andra göra saker med sina kroppar och tycker vi att det är fint på andra så vill vi även göra det på oss själva.. Jag önskar att jag kunde vara mer bekväm i hur jag såg ut och hur jag är, men i dagens samhälle så är det väldigt svårt att låta bli när det ständigt är tjat om att bli bättre.. Smalare, större läppar, inga rynkor, perfekta bröst, stor rumpa, smal midja. Tar det aldrig slut?

En sak som är säker är i alla fall att en snusläpp inte är någonting som jag tror att någon strävar efter att få, så den ska definitivt bort, snarast möjligt. Tänk bara på hur man säger “förstora läpparna”, varför i tusingen ska man egentligen göra det? Lite lustigt egentligen när man  tänker på det… Nä, nu får det allt vara nog. Jag ska försöka sluta lyssna på vad andra säger, tycker och tänker och försöka vara nöjd med den jag är, punkt slut.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nat

    Alltså jag blir imponerad av dig, att du vågar skriva så öppet och är så genomärlig. Det är verkligen coolt och modigt

  2. Jenny

    Du borde ta en snabbt litet snack med din kollega. Bara typ “du inget vi behöver hänga upp oss på för jag trivs jätte bra med att jobba med dig men ville bara nämna att jag tog illa vid mig av din kommentar härom dagen så för din egen skull tänkt lite extra nästa gång du nämner något negativt om någons utseende”. Kanske lägga till med ett skratt “speciellt en relativt ung småbarns mamma för vi är extra känsliga eftersom vi sover så liten”.

  3. Aaa

    Jag gillar inte invasiva skönhetsingrepp, och i synnerhet inte hos unga människor. Men ännu mindre gillar jag människor som tar sig friheten att kommentera andra människors utseende, i en negativ ton. Så ouppfostrat och lågt! Du behöver ju inte stå till svars till någon annan vad du har gjort med dina läppar eller någonting annat i din kropp. Stå på dig. Men jag tror att vi alla vackra kvinnor får smaka på det där någon gång, oavsett om vi gjort skönhetsingrepp eller inte.