Vill du bli rik? Se hit! – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Vill du bli rik? Se hit!

Godmorgon,

Jag får ofta förklara mig när jag spenderar pengar, för i ett svenskt tänk så får man inte vara stolt över sina framgångar. Man ska helst inte sticka ut mer än någon annan och man ska definitivt inte ha för mycket pengar, eller i alla fall inte mer än någon annan. Trots detta tokiga tänk så verkar det ändå som att alla ändå strävar efter att bli rika, så därför tänkte jag att jag skulle dela med mig av mina bästa tips för att bli just det – rik!

Skaffa ett jobb

Först och främst måste du ha ett jobb där du får en stabil inkomst. Om du har möjlighet, skaffa flera. Det är bara bra om möjligheterna till

Våga

Våga ta chansen att följa dina drömmar. Önskar du att du kunde starta eget till exempel så gör det! Det ända som hindrar dig är dig själv och din egen osäkerhet. Du måste helt enkelt våga för att kunna bli någonting och kom ihåg – alla är nya i början.

Investera

Sätt in dig i hur fonder och aktier fungerar. Investera i en långsiktig och en kortsiktig portfölj och se hur pengarna växer. Droppa banker och deras erbjudanden när det kommer till sparande då dom tar för mycket betalt och satsar på alldeles för säkra fonder som inte stiger på samma sätt som det förhoppningsvis kan göra om du sätter dig in i aktiesparande själv.

Sprid riskerna

Investera dina pengar på ett smart sätt genom att sprida riskerna. Vi har till exempel sparat pengar i sparkonton, fonder, aktier och bitcoins.

Satsa

Du måste våga satsa för att vinna.

Spara

Ja, det är ju faktiskt A och O att man sparar sina pengar. Försök att alltid sätta av en summa varje gång du får lön så att du inte använder dom, vilket man ofta gör om dom sitter på kontot. Spara undan dom med en gång istället och sätt dom helst på ett sparkonto med hög ränta där dom är låsta så att du inte kan föra tillbaka dom till ditt användarkonto igen.

Planera

Det är viktigt att planera sina inköp och säga nej till onödiga köp som man egentligen inte behöver och som inte står med i planen.

Tänk dig rik!

Har ni hört talas om “The secret”? Om inte – googla! Det är ett sätt att tänka och ett sätt som kommer att få dig rik genom att bara tänka dig rik. För bra för att vara sant? Ja kanske det, men vad har du att förlora på att försöka? Om inte annat så går du runt med en positiv inställning till din ekonomi om du ständigt tänker dig rik!

Hoppas att dessa tipsen kan ta dig en bit på vägen mot ett rikare liv 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Corina

    Den heter The secret -Hemligheten av Rhonda Byrne. Finns i bok och även kalender. Vilka författares böcker har du läst eller känner till?