Nu är jag äntligen fri från akne! – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Nu är jag äntligen fri från akne!

Godmorgon,

Nu har jag äntligen stoppat min sista tablett, Isotretinoin, i min mun. Nu är den 6 månaders långa kuren äntligen över och i slutet kan jag faktiskt erkänna att jag var nära på att ge upp..

Så här ser jag ut nu:

All akne är borta och jag har inte fått några nya utbrott på väldigt länge. Under kuren så kunde det ändå komma lite då och då, men nu verkar det vara över faktiskt.. Dock har jag ju fått rätt så tydliga pigmentförändrningar under ögonen, trots att jag smörjt in mig med SPF 50 dagligen under hela kuren. Jag har också en hel del ärr kvar på kinderna, men detta hoppas jag att dom på Eraze ska kunna hjälpa mig med. Om en liten stund ska jag lägga upp bilder på rad så ni får se hur hela behandlingen gått till i bilder, det är rätt så häftigt faktiskt vilken förvandling som skett. Man tänker inte på det när man själv går igenom det, men om man tittar tillbaka på bilder så ser man faktiskt att det hänt en hel del.

När det kommer till biverkningar så var dom värst i slutet. Jag var så torr om läpparna att jag kunde dra av skinn. Jag kunde dessutom få ångestanfall och kände mig till tider rätt så nere. Men när jag påminde mig om att medicinen spökade så kunde jag ändå påverka mitt psyke en del. Hade jag inte varit medveten om dessa biverkningar hade det nog varit svårare att ta sig igenom. Det var dom psykiska påfrestningarna som var värst för mig och det var när jag var som mest nere som jag hade lust att ge upp. Men min familj stöttade mig och fick mig att kämpa på och nu är jag här, nu är det över och jag är äntligen aknefri!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cialia

  Hej och tack för artikeln. Min dotter kämpar för närvarande med det och jag hittade några intressanta tips i artikeln. Kanske hjälper du henne. Hälsningar från Helvestat

  1. susannajungblom
   susannajungblom

   Hej, så trist att höra att din dotter kämpar. Hoppas hon får den hjälp hon behöver. Kramar S