Kycklingrätt i ugn – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Kycklingrätt i ugn

Under den senaste tiden så har jag fått upp ett stort intresse för matlagning och därför tänkte jag att det kunde vara kul att dela med mig av lite olika recept som jag testar här i bloggen.

Jag vet själv hur det är när man är stressad på vardagarna och måste komma på något att äta till middag. Tro mig, jag vet precis hur det är och den där påsen med köttbullar och snabbkokta makaroner med ketchup har kommit upp en och annan gång under åren. Men som sagt så har jag fått ett större intresse för att lära mig att laga mer varierade rätter och i och med det har idéerna flödat och det är så kul. Barnen älskar att testa ny mat och det gör det desto roligare att laga nya maträtter på dagarna.

Här kommer en supersmarrig kycklingrätt som går relativt snabbt att göra om man bara är lite organiserad och förbereder. Detta behövs till fyra portioner:

4 kycklingfiléer

3 vitlöksklyftor

2 rödlökar

en påse spenat

till sås:

4 dl kelda

3 tsk dijonsenap

2 kycklingbuljong

ca 2 dl vatten

tillbehör:

riven parmesan

potatis

Koka upp vattnet med buljongtärningarna, häll i keldan, dijonsenap och smaka av med lite salt och peppar. Lägg önskad mängd potatis i en eldfast form, häll över lite olivolja, salt, peppar och timjan.

Hacka vitlöken smått, skär rödlöken i båtar och stek i olivolja, häll sedan i spenaten och låt den surra i pannan tills den blir mör. Lägg sen spenatblandningen i en eldfast form. Stek kycklingfiléerna på båda sidor så dom får en gyllenbrun färg, salta och peppra efter smak. Lägg kycklingfiléerna på spenatblandningen och häll sedan över såsen. Toppa med lite riven parmesan och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Ställ även in potatisen!

Nu när maten står i ugnen så passar det perfekt att duka bordet. Jag gör alltid även en sallad till. Idag fick det bli en sallad med isbergssallad, gurka, tomat, morot, äpplebitar och granatäpple.

När maten har varit inne i ugnen i 25 minuter så kan du känna på potatisen så att den är klar och ta ut och skär ett snitt i kycklingen så att den är genomstekt. Kom ihåg att aldrig servera rosa kyckling!

Denna kycklingrätten är jättegod och om man hellre önskar så kan man servera med ris eller pasta. Det passar precis lika fint!

Hoppas ni gillar detta nya intresse jag fått och ni får gärna kommentera om ni provar rätten och berätta hur det blev. Jag tänker att jag lägger upp ett-två middagstips i veckan.

Puss och kram S

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.