Lunchdejt på Sjöö – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Lunchdejt på Sjöö

Det är fredag och sista dagen på inskolning för Oskar så då har vi sagt till förskolan att hålla oss i närheten i fall vi behöver komma dit och hämta på kort varsel. Tur är väl det att vi bor några meter från skolan och kan hålla oss hemma under tiden. M har ju dessutom brutit foten så han kan inte komma så långt ifrån lägenheten utan att få ont eller bli allt för ansträngd.

Därför blir våran höjdpunkt på dagen att hoppa ner till Sjöö och äta lunch så det har vi gjort nästan varje dag denna veckan och idag likaså.

Min älskade man, det finns ingen bättre människa i världen. Trots bruten fot och många roliga planer som blivit inställda för honom så har han ändå humöret på topp och gör det bästa av situationen. Hade det varit jag så hade jag lagt mig under täcket och inte kommit upp ur sängen förrän gipset var borta, men inte min man inte. Han är verkligen en riktig trooper!

Vi beställde dagens på Sjöö och det var riktigt gott! Om ni inte har varit och ätit där än så måste ni gå dit. Deras mat är av en helt annan klass än vad man kan förvänta sig av ett vanligt lunchställe. Det ser, känns och smakar mer lyxigt på något sätt. Måste upplevas!

Man kan ju heller inte klaga på utsikten. Vi är ju vana vid den då vi bor på lägenheten ovanför, men för andra som inte får skåda sånna fina vyer hemifrån så är det ju lyx att kunna sitta och äta en god måltid och samtidigt se ut över den fina sjön.

Jag gillar att äta lunch ute, mer än middag på kvällarna faktiskt. Under denna graviditeten har jag varit väldigt hungrig när jag vaknat och så har det hållit i sig under förmiddagen och till efter att jag ätit lunch. Sen släpper det och jag går och känner mig mätt resten av dagen. Så därför frestar det int lika mycket att äta på kvällarna längre.

Om 45 minuter ska jag klä på mig och gå till förskolan/skolan och hämta barnen. Det gick jättebra att lämna dom idag och jag är övertygad om att dom har det bra under dagarna när dom är där. Men samtidigt känns det lite jobbigt att inte få vara med dom varje sekund från morgon till kväll längre. Det är en omställning som inte bara barnen behöver vänja sig vid utan även jag själv.

Efter att jag har hämtat pojkarna så ska jag ta med dom till butiken så ska vi köpa fredagsmys. Dom får bestämma vad dom vill äta till middag och sen brukar dom även få lite chips på kvällen framför en film som vi ser på tillsammans hela familjen. Ååh så skönt, äntligen är det helg igen!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.