Grilltillbehör – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Grilltillbehör

Halloj!

Det känns att det är sen sensommar nu och hösten är minst sagt runt hörnet, men det betyder inte att grillsäsongen är över än! Eller hur?

Vi har grillat en hel del under sommaren som varit och under alla måltider har jag lyckats hitta några utsökta grilltillbehör som jag älskar och som jag bara måste dela med mig av. Här kommer mina två favorittillbehör:

Brie- och pestofyllda tomater

Ta önskat antal tomater och gröp ur innehållet. Sätt ugnen på 220 grader och värm tomaterna där i 15 minuter tills dom är relativt mjuka. Ta ut tomaterna ur ugnen och fyll dom med brieost, varvat med pesto och toppa med rödlök. Lägg sedan dom fyllda tomaterna på grillerna och låt dom ligga där på tills osten är helt smält.

Detta är ett utsökt tillbehör som passar bäst till kött eller kyckling.

Grillad hjärtsallad med spekeskinka och parmesansås

Detta kan nog vara min absoluta favorit. Lägg ut ett paket med seranoskinka på en plåt och stek på 250 grader högt upp i ugnen till skinkan har blivit hård och knaprig.

Gör dressingen genom att ta 2 vitlöksklyftor, 1msk olivolja, citronsaft från ca 1/2 citron, 1/2tsk dijonsenap, 1dl riven parmesan, 0,5dl creme fraishe och mixa alla ingredienser till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.

Ta önskad mängd med hjärtsallad och dela på mitten, grilla på grillen i ca 2 minuter på varje sida. När den är färdiggrillad så strör du över skinkbitarna och parmesanen.

Jag tycker att denna rätt är supergod att äta som den är, eller så kan man ha den som tillbehör till kött eller fisk.

Så där har ni mina favorittillbehör och nu hoppas jag att vädret håller i sig till helgen också som det är spått så att vi kan grilla även då 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.