Acceptera lugnet och leva i nuet

Vilken härlig dag det blev trots att väderrapporterna sa att det skulle regna!? Vi har haft sol och varmt hela dagen och hela familjen har badat två gånger och ska ta ett kvällsdopp om en liten stund. Underbart!
Vi har hängt ute, utanför vårt hem. Det är så fint här nu när dom har fått upp lite bryggor och inom kort kommer dom förmodligen få sått lite gräs och lagt stenplattor där det nu är grus.

Vi köpte bullar och saft och så fikade vi ute vid vattnet. Barnen kastade lite sten och jag satt bara och njöt av lugnet. Jag läste en artikel där det stod att man måste tillåta sig själv att ta det lugnt och "ha tråkigt". Att inte göra någonting mår vi bra av om vi bara lär oss att acceptera att man inte alltid behöver göra massa saker. Jag är en person med väldigt mycket energi och jag mår egentligen som bäst när jag har massa saker att göra, kanske därför jag alltid har så många bullar i luften. Men i och med flytten, semestern, ledigheten och att jag har barnen hemma hela sommaren gör att vi inte alltid kan hitta på saker varje dag. Så jag har fått lära mig att bara vara och kanske inte planera någonting utan bara ta dagen som den kommer. Nu har jag accepterat att vissa dagar är lugna och det är underbart.

Jag känner mig äntligen lugn med ro i själen och det är en häftig känsla att lära sig leva i nuet.

Gillar

Kommentarer