Adam 1 vecka idag!

Alltså herregud vad jag älskar den här lilla goingen! Jag tänkte att jag skulle ge er en liten update om hur det går, för nu har vi ju faktiskt haft Adam i våra liv i en hel vecka för klockan 01.42 i natt så kom han till världen och förgyllde våra liv med ännu en gigantisk dos av kärlek.
Adam är en väldigt lugn och harmonisk liten bebis som har det väldigt bra. Han har anpassat sig efter familjens rutiner utan att behöva anstränga sig om man säger så. Vi tar det som det kommer och det är faktiskt Adam som får bestämma själv när han ska sova och när han ska äta. Om han är hungrig så vaknar han och när han är trött så sover han. Om han känner sig lite pigg så är han vaken en stund och ler lite sött mot oss, gosar och myser lite grann och sen blir han kanske hungrig, trött eller behöver byta blöja. Svårare än så är det inte och vi är så tacksamma över att allt går så bra.

Amningen fungerar superbra och det är jag jätteglad över eftersom det var någonting jag oroade mig lite för då jag tyvärr var tvungen att sluta tidigt med Oskar. För er som missat det så fick jag åka in på akut operation 1 månad efter att Oskar föddes för att operera ut en bit av moderkakan som blev kvarglömd efter förlossningen. Under operationen gav dom mig en för hög dos av antibiotika vilket gjorde att jag inte fick amma på 48 timmar och under den tiden förstördes min mjölkproduktion och återhämtade sig aldrig tyvärr... Jag kämpade på med den lilla mjölken har hade s�� länge jag kunde, varvat med ersättning, men efter 3 månader hade jag ingen mjölk kvar alls och fick sluta amma helt..

Så därför är jag väldigt glad nu över att mjölken flödar och att jag har tillräckligt, om inte lite extra, till Adam och denna gången hoppas jag att kunna amma i 6 månader som jag gjorde med Filip. Det är drömmen i alla fall.

Sömnen då? Jo han sover otroligt bra och jag är faktiskt bortskämd med hur han sover på nätterna. Vi har kunnat lägga oss vid relativt normal tid på kvällarna, ca 22 och sen har han vaknat vid 03 ungefär dom flesta nätter, plus minus någon timma och sen ammar vi och så somnar han om. På dagarna har det varierat men han sover en del och är rätt så vaken också till tider. Hittills har allting fallit sig alldeles perfekt och han har sovit när vi har velat ge våra stora pojkar lite mer uppmärksamhet och så har han varit vaken när barnen velat mysa med honom. Det känns som att vi har fått en liten mirakelbebis som bara passar in alldeles perfekt i vår familj. Lilla Adam.
  • Adam

Gillar

Kommentarer