Adam, våran älskade son

Godmorgon,

Jag kommer att skriva ett inlägg någon gång framöver på skillnaden mellan att föda i Norge och Sverige för det skiljer sig nämligen en hel del och jag tycker själv att det är väldigt intressant att det är sånna stora olikheter. Men mer om det kommer senare. Nu tänkte jag istället berätta om våran upplevelse och första tid på BB.

Vi fick lämna förlossningsrummet ungefär 5 timmar efter förlossningen och blev då flyttade till BB.
Det kändes skönt att få ett eget litet rum där vi visste att vi skulle få återhämta oss och spendera tid med våran lilla älskling. Vi har alltid vetat vad han skulle heta eftersom vi bestämde det tillsammans med barnen under dom första veckorna av graviditeten, men det var först när han kom till världen som namnet kändes så rätt. När vi såg honom så var han en självklar liten Adam.
Han är så gudomligt söt och jag kunde inte sluta sitta och se på honom, mitt lilla mirakel. M gick iväg för att hämta lite grejer i bilen och kom tillbaka med en pushpresent. Haha, Jag har ju skämtat lite med honom om det och sagt att det är något alla mammor borde få (vilket jag i och för sig tycker) och det hade han tagit till sig och sa att jag såklart är värd en present efter den prestation jag gjort och vad jag varit igenom. Det var en fin liten gåva som kommer att ge mig minnen tillbaka till denna dagen när jag bär den på min arm.
Vi var väldigt trötta, men ville ändå inte sova till en början då önskan om att äntligen få gosa med Adam tog över måstet att återhämta sig.
Den här stunden och detta ögonblicket får vi aldrig tillbaka så tiden på BB är något som man verkligen vill ta vara på. Vi åt frukost och myste lite grann innan det var dags för dagens första kontroll.
Allt såg bra ut, bortsätt från att dom tyckte att det drogs inåt ovanför lungan när han andades så vi skulle göra några ytterligare kontroller under dagen bara för att utesluta det ena och det andra. Det känns så tryggt att man får vara på BB och att dom har sån koll och verkligen kontrollerar så att allt är som det ska med både bebis och mamma innan dom släpper iväg en därifrån. Alla barnmorskor vi fick träffa under våran vistelse på BB var otroligt söta, snälla och fick oss att känna oss välkomna och trygga i rollen som "nyblivna föräldrar". Vi fick hjälp med allt vi skulle önska och dom försäkrade oss om att vår lilla bebis mådde bra. Jag har verkligen ingenting att klaga på när det kommer till Borås BB utan är positivt överraskad över hur vi blev bemötta här och speciellt imponerad över personalens glada inställning till deras yrke. Alla verkade älska sitt jobb och det smittar ju såklart av sig på oss som spenderar tid där.

Vi pratade med barnmorskan senare på kvällen och bestämde att om allt är bra på morgonen så skulle vi åka hem till våra andra pojkar. Så denna natten var speciell och jag ville inte släppa taget om Adam för en enda sekund.
Jag trodde inte det var möjligt att känna så här för en människa till. Men mitt hjärta har växt sig större och fyllts ut i alla kanter och vrår för jisses så mycket jag älskar honom, min lilla älskade Adam.

Detta var utan tvekan ett av dom mest speciella dygnen i mitt liv.... <3
  • Adam

Gillar

Kommentarer

Maria
,
Den första känslan med sitt nyfödda barn är oslagbar..