Är barn meningen med livet?

Godmorgon,

Vet ni vad? Igår var jag så oerhört trött. Jag somnade mitt på dagen innan jag skulle hämta barnen på förskolan och sen på kvällen när vi skulle se på en ny serie på Netflix - Unbrella Academy, som för övrigt är riktigt bra, så somnade jag som en stock innan klockan ens blivit åtta. Sen låg jag där och sov jämte M tills två avsnitt hade passerat och vi kunde krypa över till sängen och lägga oss vid sidan av Oskar som knoppat in där. När vi skulle upp nu på morgonen kände jag mig inte piggare precis. Trött som aldrig förr. Kanske jag börjar bli sjuk igen? Hoppas inte det...

Oavsett hur trött jag är så blir så pigg, lycklig och fylld av energi när barnen kommer och kramar och pussar på mig!
Både Filip och Oskar har börjat säga så fina saker till mig som "Mamma du är bäst i hela världen" och "Mamma, jag älskar dig mest i universum". Gissa om jag blir glad?

Jag pratade för övrigt med en kollega härom dagen som blev lite irriterad över när jag sa att meningen med livet är mina barn. Hon svarade då "Menar du att jag inte har någon mening med mitt liv då? Jag har nämligen inga planer på att någonsin skaffa barn".

Det fick mig att tänka till och jag förstår ju att allas mening med livet inte handlar om att få barn. Innan jag blev mamma så trodde jag att mitt liv hade en helt annan mening. Men från den dagen Filip kom till världen så har det varit så uppenbart för mig. Det är en omöjlighet att beskriva med ord för en person som själv inte har barn och jag respekterar att alla har olika åsikter och syn på livet. Såklart. Men en sak är fullkomligt säker och det är att mitt liv fick en helt ny betydelse efter att jag fick barn.

Gillar

Kommentarer