Är det okej att muta sina barn?

Den här veckan har känts väldigt konstig för på något sätt så har det känts som att dagarna varit lite blandade. Igår kändes det som söndag och idag känns det som fredag. Lustigt nog så har det varit onsdag och torsdag så ingenting har egentligen varit så som jag trott.

Idag har vi i alla fall haft en mysig sista dag här i Alingsås och imorgon börjar den vanliga vardagen igen. Jag ska jobba och pojkarna är lediga. Anledningen varför vi har varit lediga så här mitt i veckan är för att barnen var tvungna att ta ut 3 veckor semester och vi har bara tagit ut 2 i slutet av augusti, så då fick det bli en vecka nu lite plötsligt utan att vi egentligen hade några planer. Men trots det så har vi lyckats hitta på lite roliga saker här hemma hos mina föräldrar.
Som alltid när man har semester så får man äta så mycket glass som man vill. Vi kanske borde sluta med det då risken är att barnen blir överviktiga så mycket "semester" som vi alltid har ;)

Hur gör ni med era barn? Får dom äta så mycket glass som dom vill när ni är lediga? Får dom äta godis på vardagar eller bara på helgerna?

Sen undrar jag en till sak. Är det bara vi som "mutar" våra barn? Tex. "Om du är snäll nu så får du en sån här" . Vet att det kanske inte är helt optimalt, men ibland så är det ingenting annat som funkar och om man kan få som man vill i utbyte mot en liten belöning så tycker i alla fall jag att det borde vara helt okej, eller?

Gillar

Kommentarer

Carro,
Nej våran son får inte äta hur mkt glass som helst när vi är lediga o ingen glass innan mat i magen.Godis bara på lördagskvällen med undantag om det inte är en speciell dag.Våran son är inte så förtjust i godis utan äter hellre lite potatis chips.
www.cuevas.blogg.se
susannajungblom
,
Okej så bra. 😊 vet dock inte om chips är så himla mycket bättre 😉
Jenny
,
Jag är ganska restriktiv med glass och godis. Blir lite fika på café på helgen och sen får dom smaka lite godis då och då. Vi bor i England och här är 35% av barnen överviktiga när dom går ut mellanstadiet vilket skrämmer mig. Min dotter ligger rätt högt på vikt kurvan. Hon är 4.5 år och väger 18.2 kg och är 104 cm vilket gör att hon hamnar på 80/100 kurvan (dvs om man tar 100 barn i hennes ålder är 20 tyngre och 80 lättare. Kan hända att jag hade varit lite mer avslappad om hon vore på 50/100 kurvan. Har inte börjat med muter ännu men det kommer nog haha.
susannajungblom
,
Ja det var en skrämmande siffra att så många barn är överviktiga :/ Men så spännande att ni bor i England! Kram på er
Lisa
,
Muta händer men väldigt sällan. Oftast bara när han behöver klippa håret för annars blir det en kamp varje gång. Glass oftare på sommaren men inte hur mycket man vill och alltid efter maten. Godis bara lördagar och bara när han frågar vilket inte blir varje lördag. Min son är 3.5 år, blir väl värre med lillasyster kan jag tänka mig. Men hon är bara 8 mån än så vi klarar oss än så länge. Glad Midsommar
susannajungblom
,
Ja då har du rätt så små barn än så länge, vänta något år til så får vi se om det blivit några ändringar med mutorna 😉 kram, kram