Är sommaren slut nu?

Denna sommaren har varit den överlägset bästa vi haft någonsin skulle jag vilja påstå. Men, nu verkar det som att den har tagit slut, eller vad tror du?
Som tur är så åker vi till Kroatien nästa vecka och får en liten extra bit av sommaren. Skönt det för jag var inte riktigt klar än. Vet att jag är bortskämd med det mesta och eftersom man bara lever en gång vill jag få uppleva det bästa av livet så mycket jag kan!

Jag har bara 45 minuter kvar av min arbetsdag, så om jag inte blir utkallad på jobb så ska jag åka och hämta barnen och ha en mysig dag, trots att det är regn, rusk och lite kallt ute. Det hade varit mysigt att baka någonting tillsammans, kanske chokladbollar, fast en nyttigare variant. Har ni testat detta receptet någon gång? :

Ingredienser
• 2 skalade avokado
• 3,5 dl finhackad mörk choklad med hög kakaohalt. Välj mjölkfri om du vill ha veganbollar.
• 1 tsk vaniljextrakt
• 1 krm havssalt
• 1 dl kokosflingor

Gör såhär
1. Mixa avokadokött i en mixer till det blir en slät smet

2. Smält chokladen i mikro eller vattenbad

3. Blanda avokado, choklad, vaniljextrakt och salt. Ställ i kylen i ca två timmar.

Dessa bollar är supergoda och även relativt nyttiga om man jämför med dom "vanliga" chokladbollarna som man alltid gjorde när man var liten. Jag är glad över att jag har fått en bättre förståelse över kost och har möjlighet att lära mina barn att leva ett hälsosamt liv redan från början.

Gillar

Kommentarer