Året som gått - Blogglista

Vad är du stolt över när du ser tillbaka på året?

Jag är stolt över mig själv, att jag klarade av att gå igenom en relativt tuff graviditet med onda foglossningar och illamående. Och att jag sen klarade av en förlossning som var enormt smärtsam och sedan den jobbiga tiden på sjukhuset när jag åkte på infektion. Jag är stolt över att jag tagit mig igenom det och att jag nu klarat av att lära mig att hantera livet som trebarnsmamma. Jag är stolt över mig själv över hur stark detta året har gjort mig.

Vad har du vart ledsen över?

Jag har varit ledsen över att inse att jag inte kan få allt. Vi har varit tvungna att överväga för- och nackdelar för att kunna ta ett beslut om vad som betyder mest för oss som familj. Flytten till Sverige var efterlängtad sen långt tillbaka, men det betyder inte att det har varit helt lätt. Vi har fått uppoffra en del saker för att kunna bo här och det har jag varit ledsen över ibland.. Men, man kan inte få allt här i livet och det viktigaste för oss var att barnen skulle få den bästa möjliga uppväxten och det får dom här. Allt annat som påverkat mig personligen kan jag vara lite ledsen över, men ändå leva med.

Testade du något nytt?

Hmm, det skulle i sånna fall vara lite knasiga kryddor och örter för att få igång mjölkproduktionen. Skulle nog aldrig annars dricka sånna där äckliga amningsteer till exempel.

Vad la du mest tid på?

Amningen, helt klart. Amma och pumpa är det jag gör konstant nu för tiden, dagarna i ända.
Vem saknade du?

Jag saknar min man varje dag vi inte är tillsammans. Det har varit tufft att vi måste vara ifrån varandra på veckodagarna för helst av allt skulle vi vilja vara tillsammans dygnet runt, jämt.

Vilka lärdomar tar du med dig från året?

Den största lärdomen är helt klart att tro op sig själv och att alltid gå in med inställningen "Jag klarar det här".

Vem vill du tacka och varför?

Jag vill inte bara tacka en person utan tre.

Först min man
För allt han gör för mig. Han är verkligen världens finaste man mot mig och även pappa till mina barn. Han ställer upp och ser till att vi har det så bra som möjligt hela tiden. Han finns alltid där för mig och gör vad han kan för att jag ska må så bra som möjligt. Vi har valt att flytta till Sverige, men jobba kvar i Norge, vilket såklart inte är lätt för mig som är själv med pojkarna, men det är nog ännu tuffare för M som inte får vara med familjen varje dag, vilket jag vet att han skulle önska. Men han gör allt för att vi ska kunna bo där vi bor och ser till att vi har ett så fint liv som möjligt. När han är hos oss så är han en riktig superpappa som finns där för alla barnen och även för mig. Det är svårt att förklara hur mycket han betyder för mig och vad tacksam jag är över allt han gör för oss, men han vet. Han är min soulmate och jag älskar honom mer än allt på denna jord.

Den andra personen jag vill tacka är min pappa.
Herregud vad han har ställt upp för mig och mina pojkar sen vi flyttade till Sverige. Det har funnits stunder där jag haft det tufft och då har han alltid kommit rusande. Han sätter allt på paus för att komma och ta hand om mig och barnen. Jag har alltid kunnat prata med min pappa om allt och han har alltid funnits där för mig. Oavsett vad det gäller så vet jag att min han alltid ställer upp. Många gånger har jag inte ens sagt någonting, men när jag behövt honom så bara finns han där. Pappa är en trygghet som jag är evigt tacksam över och det vet jag att barnen också är.

Den tredje personen är min mamma.
Min älskade mamma. Hon är min bästa vän och vi pratar varje dag och ses så ofta det bara går. Vi är som en och samma person för på något obeskrivligt sätt hör vi liksom ihop. Jag vet att min mamma gör allt för mig och jag vet seriöst inte vad jag skulle gjort utan henne.

Mamma, pappa och min man är jag så tacksam över att jag har i mitt liv. Jag älskar dom mer än allt. Så tack för att ni finns.

Största utmaningen?

Att vara själv på vardagarna med tre barn.

Vilka dagar minns du speciellt?

Dagen då jag fick ett positivt graviditetstest i handen.
Jag minns också dagen då vi fick veta att det var en pojke i magen. Vi berättade det samma dag för barnen och jag har nog aldrig sett Filip så lycklig.

Sen minns jag första dagen när jag och barnen kom ner till Fuengirola där vi skulle spendera en vecka i mina föräldrars hus.
Är det något du saknade under året som du vill ha nästa år?


Nej inte vad jag kommer på. Tror jag hade det mesta som jag önskade mig.

Vilket datum kommer du alltid att minnas?

21 november 2019, dagen då Adam föddes.

Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?

Ja men samma här, såklart när Adam föddes.
Vilket var ditt största misstag?

Att boka resa till Spanien i jul utan att boka med avbeställningsskydd. Och att inte kolla upp vad våran reseförsäkring täckte. Tydligen var man tvungen att vara folkbokförd i Norge för att den skulle gälla, men vi bor ju i Sverige nu. Så dom pengarna som vi köpt resan för fick vi slänga i sjön. Den reseförsäkringen som vi betalt för ska vi avsluta nu. Tips till er alla - kolla upp era försäkringar! Jag tror att många, inklusive oss, betalar för fler försäkringar än vad man egentligen behöver.

Vilket var ditt bästa inköp?

Det måste ha varit min jacka som jag köpte när jag var höggravid. Det är en oversize jacka som passar mig även nu när jag inte är gravid-. Helt klart bästa köpet!
I bilden ovan är jag höggravid och i bilden nedanför bär jag Adam i en bärsjal. Perfekt plats för både mig och minstingen.
Vad spenderade du mest pengar på?

Möbler till lägenheten. Vi köpte alla möbler nya och en del av möblerna, speciellt lamporna, kostade extremt mycket pengar.

Vad gjorde dig riktigt glad?

Att se hur glada barnen blev över att få träffa sin lillebror första gången.
Det var nästan lika häftigt att se barnens reaktion på våran nya familjemedlem som min egen när han föddes. Den kärleken barnen har visat för sin lillebror är obeskrivligt vacker.

Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?

Nej inte direkt..

Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?

Skärmtid. Nu för tiden känns det nästan som att man måste sätta upp regler för sig själv för att inte använda mobilen mer än vad man "måste". Vi har till exempel regeln att man inte får ha mobilen vid matbordet. Men egentligen borde man ju försöka sluta använda telefonen överhuvudtaget när man är hemma.

Har du varit sjuk eller skadat dig?

Ja tyvärr så fick jag ligga på sjukhus under två dygn eftersom jag åkte på en infektion i livmodern.
Jag hade Adam med mig på sjukhuset eftersom jag ammade så det blev inte så ensamt ändå. Vi hade det mysigt tillsammans och fick möjlighet att lära känna varann ordentligt. Så därför minns jag inte tillbaka på tiden på sjukhuset som något hemskt, utan snarare tvärt om.

Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på det här året?

Avicii

Mådde du bättre eller sämre än vad du gjort tidigare år?

Det har varit upp och ned med tanke på att jag hade en relativt tuff graviditet under vissa perioder. Jag mådde extremt illa i starten och hade foglossningar i slutet så det gjorde att jag mått dåligare än vad jag gjort tidigare år. Men, om man bortser från dom perioderna så har jag mått bättre än någonsin. Så det är svårt att svara på. Skulle vilja påstå att jag mått ungefär lika bra som alltid.

Vilken var årets bästa film?

Jag vet faktiskt inte eftersom vi aldrig ser på filmer. Men bästa serien kan jag säga. Bästa svenska serien är Innan vi dör och bästa amerikanska är How to get away with murder.

Vilka var de bästa människorna som du träffade?

Mina barndomsvänner som jag fått tillbaka kontakten med efter att vi flyttat tillbaka till Sverige. Vi firade bland annat midsommar tillsammans i år.
Vad fick dig att må bra?

Att umgås med familjen och vara nära mina föräldrar igen.

Vad gjorde du på din födelsedag?

Pojkarna gjorde en jättegod tårta som vi åt. Jag fick frukost på sängen och så hade vi en mysig dag i det fina vädret. Solen sken och det var varmt så vi badade massor och hade en perfekt dag helt enkelt.

Hur skulle du beskriva din klädstil?

I år har det ju varit en väldigt bekväm klädstil med gravidtights, t-shirts och mysiga tröjor.
Klicka på Play för att se våran förlossningsvideo.

Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?

Nej inte vad jag kan komma på. Jag har nog gjort så gott jag kan under hela året ut efter som förutsättningarna jag haft.

Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?

Nästa år kommer att skilja sig en del ifrån detta året med tanke på att jag inte längre är gravid. Jag är mammaledig och ska ta vara på varje sekund jag har tillsammans med mina barn fram tills det att jag ska börja jobba igen. Familjen har alltid varit min första prioritet, men nästa år kommer det inte finnas mycket annat som jag kommer att fokusera på, mer än att vara den bästa möjliga mamman för mina barn. Att alltid finnas här och göra mitt bästa för att pojkarna ska ha det så bra som möjligt. Eftersom att jag kommer ha tid så kommer jag försöka hitta på roliga saker som vi kan göra tillsammans, kanske åka på en och annan resa. 2020 kommer bli ett bra år!

Gillar

Kommentarer

Amanda
,
Så fint skrivet och verkligen så sant med all skärmtid, önskar ibland att jag levde innan alla sociala medier fanns antagligen var man mer social i riktiga livet då. Jag är lite nyfiken på vad din man jobbar med eftersom att han inte kan jobba i Sverige?
JM
,
Jag har bara svårt att förstå på vilket sätt det skulle gynna era barn att ha frånvarande föräldrar under uppväxten. Om jag har nu har förstått det rätt att både din man och du (efter mammaledigheten) ska jobba i Norge? Jag förstår att ekonomisk trygghet är viktigt för er, men det är ju knappast för barnens bästa. Pengar och materiella saker har ingen betydelse för ett barn jämfört med närvarande föräldrar. Det måste ju också kännas otroligt jobbigt för er att vara bort ifrån dem, speciellt om nått händer? Jag hoppas att ni hittar en bra lösning som fungerar för er.