Årets första julbord

Godmorgon, Jag tänkte droppa att prata om hur jag mår just nu och istället hoppa rakt in i något som var väldigt trevligt och det var gårdagens julbord som vi var på. Vid fyratiden kom mina föräldrar och min mormor hem till oss och hängde lite grann innan vi skulle gå ner till restaurangen.

Min älskade pappa. Han gillar inte att vara med på bild, men jag är så stolt över honom så ibland får han acceptera att jag visar upp honom i mina kanaler. <3

Vi hade klätt upp oss lite för kvällen och barnen hade fått på sig nya skjortor. Pojkarna älskar att klä sig fina och det är så gulligt att se hur dom springer och kollar sig i spegeln titt som tätt för att kolla hur skjortan sitter. Julbordet skulle serveras relativt tidigt på dagen, men eftersom det blir mörkt ute vid fyra så kändes det som att det var sent på kvällen och eftersom det var mycket mat som skulle ätas så var det nog smart att vi startade i god tid.
När vi kom ner till Sjöö så fick vi först glögg och sen dukade dom upp ett kall-bord med allt man kunde önska sig på ett väluppdukat julbord. Det var röror, patéer, sill, lax i alla former, ostar, chark, sallad, vörtbröd, you name it. Dom hade allt!
När den kalla maten var uppäten så var det lite väntan innan det varma bordet serverades. Men det var så trevlig stämning och vi hade en mysig stund med familjen så det gjorde ingenting att det tog lite tid. Dom spelade julmusik och vi drack julmust och ska jag vara ärlig så fick jag riktigt bra julfeeling under kvällen. Jag älskar jul och vill gärna börja julpynta NU om jag hade fått. Tror dock jag får vänta till första advent ;)
Efter en stund kunde vi gå och plocka på oss varm mat och där var det samma sak - allt du önskar dig på ett julbord fanns! Janssons, köttbullar, prinskorv, kött, kål i flera former, rödbetssallad, marinerade äpplen, brysselkål, ja allt helt enkelt och ALLT smakade juvligt gott!
Mina föräldrar var tyvärr tvungna att lämna oss efter varmrätten eftersom mamma skulle iväg och jobba, så pappa körde henne till flyget när dom ätit upp. Jag, pojkarna och min mormor däremot väntade på efterrätten som var himmelsk god. Glömde tyvärr att fota, men det fanns allt möjligt gott, Risalamalta (som jag ÄLSKAR), knäck, ischoklad, pepparkakor, mjukpepparkaka, pannacotta och massa chokladpraliner. Allt var himmelskt gott och det söta var ett perfekt avslut på kvällen. Om ni inte har bestämt er för vart ni ska äta årets julbord än så vill jag varmt rekommendera er att kontakta Sjöö. Dom serverar julbord på onsdagar och söndagar och ni kan kolla mer på Sjöös hemsida för mer info. Detta är INTE sponsrat, utan rent tips då jag tycker detta är den bästa restaurangen i Alingsås! Nu ska jag iväg till min barnmorska, berättar mer om hur jag mår och hur det gick där i nästa inlägg. Kram så länge!

Gillar

Kommentarer