Att finna glädjen

Godmorgon,

Jag kämpar på varje dag att försöka hitta glädjen i mitt liv. Att tänka på det som gör mig lycklig och att ta åt mig av positiv energi att umgås och omfamna mig av dom som vill mig väl.

Det märks förmodligen inte alls utåt att jag mår som jag gör eftersom jag sprider glädje i mina sociala medier. Detta är ett sätt för mig att må bättre. Att gå ut och fotografera, göra mig i ordning, sminka mig, klä mig och komma ut i naturen är som terapi för mig. Det får mig faktiskt att känna mig bättre och må bättre med mig själv.
Trots att man utåt sätt verkar ha allting på ställ och att det ser ut som att allting är så himla perfekt så är det viktigt att komma ihåg att alla människor har sina kamper att ta itu med. Ingen kan veta vad en annan människa går igenom som man möter på stan, så kom ihåg det nästa gång du möter någon att kanske le, eller säga hej kan betyda mycket.

Just nu går jag en KBT-behandling för att ta tag i min egen ångest och oro. Det är tufft och man måste vara villig att jobba mycket på egen hand med sig själv. Det är en hel del att läsa och väldigt många övningar att genomföra, men det känns faktiskt som att det börjar hjälpa mig. Behandlingen får mig att förstå att det inte är något fel på mig, utan att det är många människor som känner så som jag gör. Av kunskap kan man må bättre och det är det jag försöker med just nu. Samtidigt som KBTn så har träningen blivit en bästa vän. Träning och motion utlöser endorfiner som får mig att må bättre och vissa dagar när det känns extra tufft så är det bästa för mig att ta på mig träningskläder och svettas på gymmet. Innan är det hemskt, under tiden är det okej, men efteråt är det så himla mycket bättre.

Jag kände bara att jag ville dela med mig då det är så lätt att döma och kritisera andra, utan att man egentligen vet hur personen i fråga har det innerst inne. Så sprid glädje och kärlek istället och försök se livet från den ljusa sidan.

Ta hand om er <3

Gillar

Kommentarer