Att vara bloggare

Godmorgon mina kära vänner,

Idag är jag "ledig". Det innebär att jag är hemma från mitt heltidsjobb som flygvärdinna. Men det betyder inte att jag får sovmorgon och kan ligga på soffan och slappa hela dagen. Nej, det innebär att jag måste upp tidigt för att ta hand om mina små älskade barn och sen måste jag se till att dom får i sig ordentligt med frukost, laga matsäck till förskolan, packa ombyten och se till att dom har med sig varma kläder som dom sen ska få ha med sig så dom klarar sig under dagen. Efter det sätter jag barnen framför tvn för att kunna blogga och gå igenom mail. När jag är klar med det klär jag på mig själv och går ner med barnen till förskolan.

När jag sedan är själv så går jag förbi posten och hämtar ut eventuell post. Som bloggare får jag en del hemskickat till mig och om det ligger på posten för länge utan att jag hämtar ut det så blir det skickat tillbaka, så att gå till posten med jämna mellanrum är ett krävande jobb i sig. Självklart ska jag inte klaga då jag är evigt tacksam för allt fint som kommer till mig.

Efter att jag har varit på posten så går jag hem igen och jobbar med mina sociala medier. Om jag har varit borta på jobbresa så har jag en del att ta igen och då behöver jag kanske spela en en ny vlogg, redigera redan inspelade videos, ta bilder, skriva färdigt material till samarbeten, svara på mail, uppdatera instagram osv osv. Det är mer jobb bakom än vad man kan tro. Att redigera en video kan vara ett heltidsjobb i sig och ibland beroende på vad jag filmat, så kan det ta upp till 8 timmar att redigera bara en vlogg.

Tiden brukar oftast rinna ifrån mig, men så måste jag sätta av lite tid till allt hushållsarbete. Vi har ett hus på 185 kvm som alltid behöver ordnas med. Dammsuga, svabba, plocka disk, tvätta, hänga tvätt, damma, vattna blommor, plocka undan barnens kläder, leksaker och rot, plocka undan mina egna saker så som smink, toalettartiklar, kläder, min mans grejer, bädda, byta lakan osv osv osv osv osv. Listan på hushållsarbete tar aldrig slut, utan fylls snarare på konstant.

Plötsligt är klockan mycket och det är dags att hämta barnen på förskolan igen. Med en unge på varje arm åker vi till butiken, handlar, åker hem, lagar middag och sen måste vi kanske duscha, bada, borsta tänder och förbereda oss inför läggdags. Efter barnen somnat så är det dags för bloggen igen. Måste uppdatera, svara på mail och förbereda inlägg för samarbeten. Som bloggare är man aldrig någonsin ledig utan måste ständigt tänka på nya inlägg att skriva.
Jag klagar verkligen inte utan jag älskar mitt liv och jag är evigt tacksam över att jag har det så som jag har det. Men jag vill bara att ni ska förstå att det ligger så otroligt mycket jobb bakom och jag ser verkligen upp till alla som driver med sociala medier och lyckas med det. Att ha ett heltidsjobb vid sidan av är krävande, men det är så jag älskar att leva. Att alltid ha ett syfte med dagen som får en upp på morgonen och fortsätta kämpa, att aldrig ge upp och se utvecklingen av allt jag skapar är det som driver mig. Jag har kommit långt i mitt liv och det är för att jag aldrig slutar gå på helvarv. Om man vill lyckas med någonting så gäller det att inte ligga på latsidan om man säger så. ;)

Gillar

Kommentarer

Jessica Sundberg,
Så bra skrivet! Hoppas de som tror att vi bloggare bara får massa saker, går på lyxiga events och lever livets glada dagar faktiskt lägger ner ett enormt stort jobb på bloggen/sociala media samtidigt som många (de flesta?) har heltidsjobb, familj, hem och hus att ta hand om. Och dessutom betalar det mesta själv! Kram!
attlevasunt.se/
Cecilia,
Du gör ett fantastiskt jobb! ❤️ Det ligger så mycket tid bakom, det är få som förstår. Eftersom jag själv bloggar och jobbar med inredning och design, webbutik och sociala medier, vet jag. Fast min blogg är mer små kåserier. Måste inte skriva på den varje dag. Jag jobbar mig tillbaka från utmattningssyndrom och kan därför inte jobba som jag gjorde förr. Men det är ju så fantastiskt roligt att göra det lite mer och mer Men har lärt mig en läxa att inte köra för hårt. Du gör det bra och man kan verkligen känna ditt mammahjärta lysa igenom! Keep up the good work
www.ceciliastrandberg.com