Att vara trebarnsmamma

Godmorgon,

Igår fick ni ju se en glimt av hur en dag i vårt liv ser ut just nu, men så får jag ofta frågan om hur det är att vara trebarnsmamma så det tänkte jag att jag kunde svara på redan nu.
Igår fyllde Adam 2 månader så det är endast i två månader som jag har skaffat mig en uppfattning om hur det är att vara trebarnsmamma. Mina åsikter kring det hela kommer förmodligen ändras och varieras allt eftersom tiden går. Men så här känner jag i alla fall nu..

Stora syskonen hjälper

Att gå från två till tre barn har nog framför allt ändrat mina stora pojkar. Dom har lärt sig att ta mer ansvar och dom gör också vad dom kan för att hjälpa till här hemma. I starten när Adam kom så var det lite svårt för dom att förstå varför jag inte kunde göra allt hela tiden när jag satt och ammade, men till slut förstod dom att när mamma matar Adam så måste man hjälpa till eller klara av att göra saker på egen hand. Det har inte varit några problem så fort dom förstått vad det är som gäller.

Planera bättre

Jag har blivit en hejare på att planera! Om det är någonting som jag har märkt så är det att dagarna blir så otroligt mycket bättre om jag har satt upp en tydlig plan för dagen. Desto bättre är det om barnen är med på noterna så därför sitter vi alltid med kalendern på morgonen och pratar om hur dagen kommer att se ut.

Lär sig nya saker varje dag

Ja, allt eftersom tiden går så lär man sig nya saker varje dag och det blir lättare och lättare att hantera vardagarna.

Organisera

För att allt inte ska se ut som hej-kom-och-hjälp-mig här hemma så har jag blivit betydligt mycket bättre på att organisera och hålla koll. För det första så mår jag så dåligt om det inte ser rent och fint ut här hemma och för det andra så går allting så mycket snabbare om jag har saker och ting på plats. Allting ligger där det ska och det underlättar i vardagen en herrans massa vill jag lova!

Hanterar lite sömn

Jag vet inte om det har med hormoner att göra som man får när man ammar, men jag klarar faktiskt av att leva på minimalt med sömn, något som jag verkligen inte klarade av förut. Nu har jag inga problem att vakna varannan timma under natten, gå upp klockan 05 och ändå fungera relativt normalt under dagarna. Jag vet inte om det är Adams förtjänst, men det är en stor skillnad från 2 till 3 barn att jag lärt mig hantera lite sömn. Konstigt egentligen..

Prioriteringar

Det är lätt att glömma av vad som är viktigt i livet när vardagarna bara rullar på, men när Adam föddes så fick jag en liten smäll på käften som påminde mig om att alltid prioritera tid med barnen först och främst. Man glömmer fort hur små barnen har varit när dom växer och den tiden vi har tillsammans får man aldrig tillbaka. Så det gäller att ta vara på alla fina stunder man får ihop för tiden kan man tyvärr aldrig spola tillbaka eller få att stå still.

Mer kärlek

Att få en till familjemedlem har inte bara gjort mitt hjärta större, utan även barnens. Det var det jag var mest orolig över innan Adam kom till världen - hur jag skulle kunna älska någon så mycket som jag älskar Oskar och Filip, var det ens möjligt? Men det kan jag tala om att kärleken som vi alla i familjen känner för lillebror är obeskrivlig och även kärleken för alla oss andra har lyfts och blivit ännu starkare. Det känns som att Adam har fulländat våran familj, så nu är den hel perfekt!
Egentligen är det inte så stor skillnad att gå från två till tre barn. Det kan ju bero på att Filip och Oskar är så stora nu och att dom klarar sig relativt bra på egen hand. Filip är det i alla fall inga problem med, han är ju 6år nu, men Oskar har varit lite krånglig till tider (4år), men han lär sig också att vara storebror och det blir lättare och lättare för varje dag som går. Jag känner väl att allt som har med Adam att göra är nytt för mig då jag har glömt en herrans massa om hur det var att ha en bebis. Det var så länge sen mina andra barn var så här små och sen ska det sägas att ingen av mina pojkar är lik den andra. I utseendet kanske, men inte i sättet!

Alla barnen är unika på sitt sätt och jag är så stolt över alla tre. Jag är överlycklig över att jag har fått möjligheten att gå igenom 3 graviditeter och att jag har fått 3 friska och krya, fantastiska pojkar. Jag kunde inte vara mer nöjd, glad och tacksam över att vara trebarnsmamma.

Gillar

Kommentarer