Att vara trebarnsmamma

Godmorgon! Sovit gott? Själv sov vi från 21.30 till 03.20 i natt! Snacka om att det var skönt att få sova så många timmar i sträck utan avbrott! En sak som jag förstått så är det att jag klarar det mesta bara jag ger mig tusan på att klara det. Har man bra rutiner och följer sin plan för dagen så brukar det gå väldigt bra faktiskt. En sak dock som blir lite nedprioriterad är ju bloggen, men det får bara vara så och att sätta sig framför datorn när man har alla barnen hemma blir liksom i princip omöjligt. Just nu i skrivande stund så ammar jag Adam, Filip ser på tv och Oskar är för tillfället på förskolan. Så nu fick jag möjlighet att sätta mig med bloggen, mailen och betala räkningar. Det är ju också saker som måste göras.
Att göra saker med barnen är inga problem däremot. Det fungerar faktiskt väldigt bra! Lustigt nog verkar det inte vara så normalt att gå ut och fika med alla sina barn på stan, eller gå ut och leka med tre ungar på lekplatsen själv eftersom att det är många som ifrågasätter det på Instagram. Men för mig är det liksom mer naturligt att göra saker under dagarna än att bara ligga hemma och inte göra någonting. Självklart hade jag önskat en dag innemellan med min minsta älskling för att bara ligga och gosa, men det är omöjligt när jag är själv på veckodagarna. Då måste jag liksom sysselsätta mina andra barn också..

Bilderna är från i helgen när vi var på stan hela familjen

Filip skulle förmodligen kunna ligga inne hela dagarna och se på tv, spela spel, rita, pärla eller göra andra lugna aktiviteter. Oskar däremot har så sjukt mycket energi att han måste få leka av sig. Häromdagen gick/sprang han nästan hela vägen runt sjön som är 5km(!) utan några problem och hade fortfarande energi kvar under hela dagen. Han måste helt enkelt få springa av sig varje dag för annars blir han på dåligt humör, väldigt trotsig, lättirriterad och busig. Alla barn är olika och har olika behov helt enkelt så därför måste jag försöka dela mig på 3 och vara alla till lags någon gång under dagen.
Sen är det ju en väldans tur att Oskar älskar sin lillebror så innerligt mycket! Han är aldrig avundsjuk på Adam när vi ska amma eller jag måste hålla honom, utan han är istället med oss, klappar på sin lillebror och vill gosa med. Det är skönt eftersom jag var rädd att Oskar skulle bli avundsjuk på all uppmärksamhet som riktas mot sin lillebror, men snarare har det varit tvärt om. Han har bara blivit mer kärleksfull och närvarande själv. Idag får jag faktiskt lite hjälp av min kära pappa. Filip är frisk nu men får vara hemma en extra dag och då tänkte jag att pappa kunde få vara inne med honom medan jag hämtar Oskar på förskolan och går ut och leker lite med honom innan vi går hem. Sen har vi bakat kladdkaka som jag tänkte att vi skulle fika med i eftermiddag och vips så är denna dagen också slut. Tänk, snart är det julledigt och ni kan ju gissa om jag längtar!

Gillar

Kommentarer

Nat
,
Men va, måste du försvara varför en 4-åring och en 6-åring har behov av utetid och rörelse? det är ju fullständigt bakvänt. En 6-åring behöver vara ute minst 3 timmar varje dag och behöver röra sig cirka 4-6 timmar, det är rätt mycket och är ju super bra om du försöker tillgodose det genom att hänga i lekparken
Amanda
,
Du kämpar på riktigt bra och att göra saker ger ju bara energi i slutändan tycker jag oavsett hur trött man är. Hoppas du får tid att mysa med bara Adam lite snart med, man får passa på medan dem är så gosiga och små
susannajungblom
,
Hihi ja det är så sant som det är sagt