Bara vara mamma

Hej på er,

Jag har tänkt att jag ska gå in och skriva här under hela dagen, men varje gång jag tänker att jag ska ta mig tid till det så ångrar jag mig då jag hellre har velat lägga tiden på barnen. Just nu känner jag mig lite kluven med allt. Kluven med livet och hur jag önskar att mina kommande år ska se ut. Eftersom situationen är som den är så har jag fått börja försöka vänja mig vid tanken på att jag kanske inte har ett jobb att komma tillbaka till när min föräldraledighet är över. Jag är ju kabinchef och jobbar för Norwegian och just nu är över 90% permitterade och om dom inte har fått ordning på allt tills permitteringstiden är över så kommer många av oss flygvärdinnor/flygvärdar förmodligen att förlora jobbet. På grund av den jobbiga möjligheten så har jag blivit tvungen till att fundera på vad jag egentligen vill göra med mitt liv. Vad drömmer jag om ? Vad skulle jag göra om jag kunde välja precis det jag ville? Det enda svaret jag kan komma på just nu är att jag inte vill någonting annat just nu än att bara vara mamma.
Jag har levt en del år nu och jag har gått igenom olika kapitel i mitt liv och under varje tid så har det varit specifika saker som har varit viktiga för mig. Först är det ju såklart förskolan som är fokus, efter det ser man fram emot mellanstadiet, högstadiet och sen gymnasiet. Dock låg det inte så stort intresse i studier under den senare perioden utan då var det mest kompisar och killar som var kul. Efter studenten så ville jag flytta utomlands och Oslo blev staden vi skaffade lägenhet i. När vi flyttat hade jag bara siktet på att bli butikschef och sen var jag mer intresserad av att starta eget och satsa på det. Under en period så var målet att åka och resa och när jag hade gjort det så ville jag bara bli rik. Jag spenderade mycket tid i London med ekonomiskt oberoende människor, träffade ofattbara människor och dejtade personer som ni aldrig skulle kunna föreställa er. Men när jag uppnått det som då var målet så insåg jag att det inte var rik i pengar jag ville bli, utan jag ville bli rik i kärlek. Plötsligt, mitt i allt så mötte jag mannen i mitt liv och då ville jag skaffa familj. När vi hade fått två fina barn så ville jag satsa på mig själv och en egen karriär igen. Jag började blogga och allt mitt fokus låg på att bli stor där och när bloggen blev nominerad till Finest Awards som årets personliga blogg så var jag nöjd med det. Då var det flygvärdinna jag ville bli och kort därefter var målet att bli kabinchef. Efter ett tag var drömmen igen att få en liten bebis och nu när han har kommit så vill jag inget hellre än att bara få spendera tid med alla mina barn och min närmaste familj.
Nu är jag där i livet då jag förmodligen inte kommer kunna bestämma själv om jag ska jobba uppe i luften eller inte. Så vad ska jag göra då? Hur ser nästa kapitel ut i mitt liv?

Jag har stor tro på att tankar och vilja kan ta en dit man vill i livet. Men det är svårt att tänka sig till något när man inte ens vet vad man vill. Ibland undrar jag om ens liv är förutbestämt och hittills har det ju gått rätt så bra, så jag är spänd och förväntansfull på att se vad framtiden har att bjuda på.

Gillar

Kommentarer

Emma
,
Du verkar ha åstadkommit en massa redan i ditt liv! Och om du bestämmer dig för en sak så är det troligt att det blir så. Kan du inte bestämma att du inte ska tänka på annat än mammarollen förrän en viss månad? Då blir det kanske lite lugnare i huvudet för tillfället iaf. Lite fjantigt kanske men det finns ju tester på nätet man kan göra för att se vilka yrken som skulle passa en..