Barnen byter förskola

Godmorgon!

Herreminskapare vilken dag det var igår. Som tur var så har jag världens bästa man som gick upp med barnen imorses och tog dom till förskolan så att jag skulle kunna få sova ut. Gissa hur länge jag sov? :)

Jag vet förresten inte om jag har sagt det, men i och med att vi ska flytta så kommer barnen att byta förskola. Detta är såklart någonting som vi har försökt att förhindra, men som tyvärr inte känns möjligt i och med logistiken. Vi kommer att flytta ungefär 20 minuters bilfärd från där vi bor idag och det är åt helt fel håll från våra jobb. Så därför har vi letat efter en förskola närmare området där vi kommer att bo så att det ska underlätta för vardagen helt enkelt.

Självklart vill vi inte att barnen ska gå på vilken förskola som helst, utan det är viktigt för oss att barnen har en trygg plats att komma till som vi känner oss bekväma med hela familjen. Så vi har varit runt på två olika förskolor nu som verkar otroligt bra och den ena fick M gå själv till idag, eftersom jag behövde få sova ut, och just den förskolan har dom fått plats i från 1 maj. Så nu hoppas jag bara att den var lika bra som den första vi var och besökte för i så fall kommer dom att få byta redan nu!
Båda pojkarna är väldigt sociala och glada och jag tror ärligt talat inte att det kommer bli några som helst problem för dom att byta. Jag känner mig dessutom rätt så säker på det eftersom deras förskola var stängd över sommaren och då var dom på ett annat ställe i några månader och det gick hur fint som helst. Det var nya vuxna och barn där, men det var inga problem utan dom stortrivdes!

Sen är det det här med maten i norska förskolor. På dom flesta ställen så får barnen ingen mat, utan man måste ta med sig det själv och då blir det tyvärr för det mesta mackor och yoghurt som barnen äter under dagen. Men, på den platsen som min man var och besökte idag så får dom varm, lagad mat varje dag och det är någonting som vi sätter otroligt stort pris på och som verkligen uppskattas eftersom det vi är vana med hemma i Sverige.
Så nu får vi bara hoppas att allt går fint och att barnen också tycker att det kommer bli kul med lite omväxling. Vi har ju pratat mycket med dom om att vi ska flytta och det tycker dom ska bli jättekul! Eftersom dom kommer att få dela rum i den nya lägenheten som vi kommer att flytta till nu tillfälligt så har dom flyttat in Oskars säng på Filips rum redan nu för att dom inte klarar att vänta på att få sova tillsammans. Gullungar, det här blir bra!

Gillar

Kommentarer

Maiken
,
Er det Lillestrøm dere skal flytte til? 😊
Oslofru
,
Nej till Jessheim 😊