Bebisgos

Godmorgon,

Idag vaknade vi tidigt som vanligt, men jag ska inte klaga för Adam är en väldigt snäll bebis. Vad jag minns så hade vi det lite jobbigt på nätterna med både Filip och Oskar och det tog lång tid innan vi vande dom vid att somna om mitt på natten utan mat eller dricka. Men Adam har aldrig varit särskilt intresserad av att äta mitt i natten utan sover som regel mellan 19-05 innan han får ersättning och då somnar han om och sover till ca 08. Visst vaknar han till då och då under natten, men då får han nappen och så somnar han om. Så nattsömnen kan jag verkligen inte klaga på egentligen. Tidiga morgnar däremot är på grund av Oskar, men det gör ingenting.
Dom stora pojkarna är på skolan/förskolan och jag sitter med Adam och gosar, Han har precis vaknat upp från sin första sovstund på dagen. Vi försöker hålla någorlunda fasta tider så han sover ca 09, 12 och 16. Tiden mitt på dagen brukar han sova lite längre och den första och sista blir ca 30 min. På fredag ska han till BVC och få vaccin igen. Tänk att han redan har blivit 5 månader. Vart tog tiden vägen?
Samtidigt som det har gått fort så har jag även fått njuta till fullo av tiden vi har haft tillsammans. Jag har aktivt valt att lägga annat till sidan för att ge Adam all min uppmärksamhet under dagarna. Telefon, dator, tv, allt har fått vänta under hans vakna stunder. Eftersom han sover några gånger under dagen så tar jag tag i saker då. Eller om jag vill träna, gå ut och gå (då tar jag med han) så gör jag det när han ska sova. Så under hans vakna tid blir det massa bebisgos och därför känner jag inte att jag har missat någonting denna gången och det är jag så glad för eftersom Adam kommer bli våran sista lilla älskling i familjen.
3 pojkar är alldeles perfekt. Sen är jag övertygad om att man som mamma alltid har plats i sitt hjärta för fler. Men för mig räcker det nu och det känns alldeles lagom på alla sätt och vis.

Gillar

Kommentarer