Bebismys och kurering

Godmorgon,

I natt vid 04 åkte M till Norge igen för jobb, så nu är jag själv med barnen igen här hemma. Oskar kom över vid 06 till mig och Adam och efter att jag hade ammat färdigt var det bara att gå upp och starta dagen.

Det gick helt okej imorse då vi hade god tid innan skolan började, Vi såg på julkalendern, öppnade chokladkalendern, åt frukost och lyssnade på julmusik. Plötsligt blev det lite stressigt dock när jag såg att klockan var 07.45 och jag inte hade gjort iordning Adam än. Svettig som satan låste vi dörren och gick iväg till förskolan. Väl framme fick jag svårt att andas och det var tungt i bröstet, svetten rann och jag kände mig svimfärdig. Då började panikångesten komma krypande och alla hemska tankar. Där stod jag med mina tre pojkar, en på bröstet i bärsjal och Filip och Oskar i varsin hand. Varför mådde jag så dåligt? Varför var det tungt att andas? Varför svettades jag? Vad händer..?

Som tur är blev mina tankar avbrutna när det var dags för Filip att säga hejdå till oss och säga hej till fröken för att gå in och börja skoldagen. Svetten rann fortfarande men ångesten försvann.. Sen var det Oskars tur. Han ska vara fullt denna veckan ut och sen från nästa vecka är det 5h/dagen och Filip får inte gå på fritids. Då blir det ett annat pussel, men jag hoppas i alla fall att jag är helt frisk då.

När jag och Adam kom hem hade jag fortfarande svårt att andas så jag ringde mamma (som jag alltid ringer när jag inte mår bra) för att fråga varför jag kände så här. Hon trodde att det var på grund av min dåliga kondition och stress som gör att det är tungt att andas. Inte så konstigt med tanke på att jag knappt rört mig dom senaste veckorna, eller snarare månaderna...

Nu sitter jag med Adam i min famn och han ger mig så mycket kärlek och värme och han får mig att bli lite lugnare, vilket känns skönt.
Jag ska försöka lägga mig och sova lite hos honom och sen hoppas jag att jag kanske känner mig lite piggare när jag vaknar. I eftermiddag får vi hembesök från BVC. Det ska blir kul att få hem barnmorskan hit och det passar väldigt bra för jag har en och annan fråga som jag funderar över. Känns alltid tryggt att få svar från en expert.

Tack för alla era svar angående magsjukan, det verkar som att alla gör lite olika och det som passar bäst för var och en familj. Som ni kanske förstår så lämnar vi barnen på skola/förskola nu så länge dom är friska och så får vi helt enkelt hoppas att dom klarar sig från att bli sjuka.

Nä, nu ska vi sova lite, kram på er! <3
  • Adam

Gillar

Kommentarer

Linn
,
Du får inte ha barnen mer på förskola/fritids i och med att du jobbar med dina sociala medier?
Linda,
Tyvärr är det strängare regler i Sverige än i Norge med barnomsorg, men det beror också mycket på hur förskolan tänker kring tiderna, jag har aldrig haft problem på våran förskola de har alltid sett till Levinas bästa och inte varit så hårda med vilka tider jag lämnat och hämtat, vilket är super skönt, men jag vet andra förskolor som är stenhård med att de får lämna en halvtimme innan de börjar jobba och en halvtimme efter att man slutat jobba så måste man hämta. Men nog om det, jag tänker på ditt mående kan det vara stress över att vara själv med 3 barn och oro för att något ska hända dig och du är själv, hur det än är så är det ju alltid tryggare när man vet att man är två som kan hjälpas åt. Jag hoppas att du snart mår bättre igen och inte stressar för mycket. kram Linda
stigintilloss.blogg.se
susannajungblom
,
Nej Filip ska går i skola för att han har skolplikt och Oskar kommer att gå 15h från och med efter jul. Vi har fått möjlighet att ha 5h/dag till jul pga att jag inte är helt återställd och är ensam med barnen. Så det är 15h som gäller här också.
susannajungblom
,
Jo det är nog så.. Men vi har valt att göra så här och då får vi försöka leva med det på bästa möjliga sätt. <3
Linda,
visst är det så men även fast man valt det så kan det ju kännas tufft, men det ordnar sig alltid på något vis sköt om dig kram Linda
stigintilloss.blogg.se
susannajungblom
,
Jo tack kram