Belysning i mörkret

Innehåller affiliate-länkar
Godmorgon,

Nu är det bäcksvart när man vaknar och mörkt på eftermiddagen när man kommit hem från jobb och skola/förskola. Det är inte många ljustimmar tyvärr och det är först nu när mörkret börjar falla sig på så här som man märker hur viktigt det är med bra belysning hemma. Vi inredde ju hela lägenheten med lampor där vi trodde att det behövdes när vi flyttade in i somras, men nu märer vi att vi saknar ljuskällor lite överallt runt om i hemmet. Speciellt utomhus på terasserna och i ett och annat hörn och upp mot väggarna. Det är ju såklart först när det är mörkt i hemmet som man märker vad man saknar ljus.
Favoriten just nu är våran MissK lampa som står i en av våra Stringhyllor. Vad tycker ni om den? Den finns i fler färger så jag funderar på att köpa en transparent och ha i kontoret. Men vi får se, det kan ju vara kul att köpa något helt annat dit också.

Något som vi har märkt är att små ljusdetaljer kan göra så otroligt stor skillnad ett hem så där vi har känt att det har saknats något har vi köpt en lampa med ljus som går att dimma ned och då har det blivit så himla mycket bättre med helheten av rummet. Snyggt är det speciellt med vägglampor som lyser upp mot väggen på ett diskret sätt. Själva lampan ska inte ta så stor plats, utan det är ljuset som ska vara i fokus om ni förstår hur jag menar? Här nedan på bilden kan ni se ett exempel på en väldigt vacker, diskret lampa som ger vackert ljus på väggen. För att få lite mer inspiration så vill jag rekommendera Lamp24.se som har det mesta, allt ifrån bordslampor till taklampor, glödlampor, utebelysning och även julbelysning. Vi har inte tagit med oss så mycket julpynt från Norge så vi kommer köpa dom flesta julstjärnor, adventsljusstakar och annat pynt på nytt. Jag har lust att pynta lägenheten igenom med en och samma färg och just nu lutar det åt guld, men vi får se vad min älskade man har lust med och går med på. Men känner jag honom rätt så brukar jag få min vilja igenom!
Det är inte bara inne vi har köpt till lampor utan även utomhus. Där har vi satt upp ljusslingor från Philips Hue som vi kan styra från mobilen tillsammans med resten av all belysning i vårt hem. För oss har det varit otroligt viktigt att kunna ändra färg och styrka i våra lampor och det har underlättat massor att kunna styra ljuset med mobilen. Jag förstår att inte alla kan köpa och inreda med smart-hem, men en prioritering som alla borde tänka på när man köper nya lampor är att investera i rätt glödlampor som får att dimma. Man vill inte ha en lampa som strålar för starkt nu när det är så mörkt, utan det ska vara möjligt att sänka ljuset till en bekväm nivå. Tycker i alla fall jag!

Gillar

Kommentarer