BF - Högt blodtryck och rädd

Ännu en hemsk natt efterföljt av fruktansvärt jobbiga nyheter från BM.. Jag har alltid haft lågt blodtryck men nu har jag fått högt blodtryck. Vi tog det flera gånger under en timmas tid och det gav samma resultat - mitt blodtryck är högt. Vi kollade om det fanns protein i urinet, men det var det inte vilket är tur för då hade det varit havandeskapsförgiftning. Men att jag fått högt blodtryck var oroväckande och något vi måste hålla koll på.
Jag skulle höra av mig om jag fick huvudverk eller flimmer framför ögonen, men om inte skulle jag komma tillbaka på torsdag. Om jag fortfarande har högt blodtryck då så skulle dom koppla in läkare.

Jag är orolig, rädd, har ångest, har högt blodtryck och mår både psykiskt och fysiskt jävligt dåligt. Ändå vill dom inte hjälpa mig att sätta igång förlossningen, utan jag ska fortsätta gå och vara rädd för min och min bebis hälsa bara för att? Varför är det så här i Sverige!?!!!

Det hemska är att när man läser om högt blodtryck så ÄR det bättre att ta ut bebisen än att låta han vara kvar i magen. Så varför hjälper ingen mig?

"Att sätta igång förlossningen hos gravida kvinnor som fått högt blodtryck eller tidiga tecken på havandeskapsförgiftning tycks vara bättre än att avvakta – om graviditeten är i ett sent skede."

"Vid preeklampsi får kvinnan högt blodtryck och protein i urinen. Tillståndet kan utvecklas till havandeskapsförgiftning som i värsta kan leda till att modern och fostret dör." Källa: dagensmedicin.se

Att vara så här höggravid, ensam, rädd och samtidigt känna att varken min barnmorska eller förlossningen vill hjälpa mig gör att jag känner mig oerhört hjälplös.

Det här har varit dom värsta dagarna i mitt liv och jag önskar verkligen att ingen gravid kvinna, någonsin skulle behöva känna såhär... Jag är seriöst väldigt orolig för hur detta kommer sluta och det är fruktansvärt att sjukvården i Sverige inte har större förståelse för sina patienter. Nu önskar jag mer än allt i världen att jag fortfarande bodde i Norge där jag vet att jag hade fått den hjälp jag förtjänar.

Ledsen att det står så ,mycket hemskheter i min blogg nu, jag försöker variera med positiva saker som händer i mitt liv, men det är svårt när rädslan och ångesten tar över.....

Uppdatering: BM ringde och bad mig komma tillbaka imorgon för en ny bedömning. Det var inte rätt att jag skulle behöva vänta till torsdag vilket känns skönt. Så vi får vänta och se vad som sägs imorgon igen....

Gillar

Kommentarer

susannajungblom
,
BM sa det..? Har även fått ett intryck från många omföderskor att man inte blir tatt bra hand om, vilket skrämmer mig. Men så fint att du hade en bra upplevelse därifrån! Kram ❤️
Amanda
,
Ok vad konstigt, alla jag känner har fött där även omföderskor och har inte hört ngt negativt! Kanske BM säger så för att de inte ska bli för många som istället väljer att åka dit...? Kan ju vara ett bra alternativ om du upplever att du blir bemött dåligt hos Borås igen menar jag. Lycka till idag, är iaf avundsjuk på dig som får gå igenom en till förlossning 😊 Forstår att du har ont och att det är jobbigt för dig men det är ändå väldigt spännande med väntan men jag hoppas du inte behöver vänta för länge!