Bidra till en bättre värld

Godmorgon,

Det blev en relativt tidig morgon för min del idag. Oskar vaknade mitt i natten och skrek av att han hade så ont i benen. "Mamma, det gör ont iiiiii benen!!" . Tippar på att han har ordentlig växtverk stackaren.. Men på morgonen kom han krypandes tätt intill och viskade i mitt öra "Mamma, nu gör det inte ont i mina ben längre. Det går bra nu".

Goingen, jag kunde ju inte göra annat än att gosa tillbaka och bli glad för att han hade det bättre nu. Det känns ju inte så konstigt att Oskar får ont när han växer så fort som det går. Han har alltid varit stor men nu börjar han nästan komma ikapp storebror som är 2 år äldre!

På tal om något helt annat så är vi i full gång att förbereda inför flytten till Sverige. Det är mycket som ska fixas och en viktig sak är att få ordning på våra bilar. Vad är det för regler som gäller när man ska flytta över bilar till Sverige osv. Vi har ju i dagsläget två elbilar, en Volkswagen E-up och en Tesla Model S.
Vi kommer att behålla Teslan och ta med den över till Sverige (tror vi) eftersom M måste ha en bil att pendla med till sitt jobb här i Norge. Men E-upen däremot tror jag faktiskt att vi ska sälja nu. Vi har väl mer eller mindre kommit fram till att jag inte behöver en bil i första taget efter att vi har flyttat, utan om jag ska någonstans så kan jag cykla eller eventuellt ta kollektivtransport. Eftersom E-upen inte går så långt och elbil inte är så vanligt i Sverige så har jag inte möjlighet att ladda lika lätt som jag har här i Norge och därför tror jag att den får stanna här i detta landet.

Egentligen tycker jag det är lite knasigt att Sverige inte kommit längre när det kommer till elbilar då det ändå är ett miljömedvetet land. I vanliga fall är ju Norge dyrare på precis ALLT, men elbilar är det helt tvärt om. I Sverige kostar våran Volkswagen E-up över 100.000kr mer! Galet!

Tror dock att det är lättare att få sålt den här, så vi kommer att fixa iordning den så att den är shinings och sen säljer vi den lilla pärlan som jag fick i födelsedagspresent för några år sen. (Har du lust att köpa så är det bara att hojta till!)

Teslan däremot, vilken bil! Den vill vi inte sälja med det första.
Däremot tror jag kanske att vi kommer att uppgradera till ett större batteri så småningom om det blir så att M kommer att jobba kvar i Norge över längre tid. En större modell hade också varit bra, men inget måste.

För er som har övervägt att köpa elbil - gör det! Ni kommer inte ångra er. Vet ni hur skönt det är att köra förbi dessa svindyra bensin/disel stationer och dessutom veta att man bidrar till en bättre miljö.
Vi såg förresten på en film igår som handlade om hur människan förstört jorden och gjort den obeboelig. IO hette den och var helt ok. Kanske inte den bästa filmen jag har sätt, men tyvärr så känns det som att det inte är helt omöjligt att vi förstör världen så pass mycket att den faktiskt kommer att förstöras om många, många år framöver. Många tänker säkert att "ja, ja, då lever ändå inte jag". Men, hur vet du egentligen det? Vem vet vad som faktiskt händer efter döden? Lever vi vidare i ett nytt liv här på jorden eller kanske vi föds på en annan planet, blir det bara svart eller kommer vi att vandra runt på jorden som spöken i all oändlighet. Vem är det egentligen som vet?

Det är nog bäst att göra vad vi kan för att ta hand om vår planet i alla fall, det är en sak som är säkert det! ;)

 

Gillar

Kommentarer

Linn
,
Kommer du fortsätta jobba som flygvärdinna även efter att ni flyttat till Sverige?
susannajungblom
,
Det vet jag inte än,. 😊