Billig livförsäkring

Hur kommer det sig egentligen att folk INTE använder cykelhjälm? Varför är det egentligen ingen lag på att man måste ha hjälm när man cyklar, så som det är med bälte när man kör bil. Eller hjälm när man kör motorcykel?

Det är lite konstigt när man tänker på det faktiskt då hjälm är en billig livförsäkring som alla borde skaffa sig när man ska ut och cykla?

Det är inte töntigt att ha hjälm, det är smart att ha hjälm eftersom man är rädd om sitt liv och om man hemskt nog nu skulle trilla så vill man ju vara så skyddad som möjligt. Eller ?

Det som är riktigt skevt enligt mig är att det är lag på att ha cykelhjälm upp till man är 15 år. Men sen då? Sen är inte livet lika viktigt att skydda längre eller? Varför är lagen egentligen så? Det blir ju lite dumt då 16åringar nästan får det som en grej att när du blivit "så pass stor" så kan du cykla utan hjälm och då är du lite coolare än vad du var när du var 15, eller? Hur många tror ni har kvar hjälmen efter att dom fyllt 16? Inte många.

Jag hade inte heller hjälm i tonåren och det skulle jag faktiskt vilja skylla på just den här lagen. Hade det varit ett måste att ha hjälm för alla, alltid, så hade det ju inte varit något snack om saken. Men nu när det inte är det så är det inte så lätt att säga till en tonåring att hen måste ha hjälm. Det är först nu i vuxen ålder som jag började reflektera över det när Filip frågade mig. "Mamma, varför har inte du hjälm? Kan vi inte köpa en hjälm till dig?"

"Självklart ska jag ha hjälm också" och någon dag därefter kom M hem med varsin hjälm till hela familjen.

Så mitt tips till er alla där ute som cyklar -Var rädd om dig och köp en hjälm! :)

  • Familjen

Gillar

Kommentarer

emelivet
emelivet,

Du har helt rätt! Jag har varit en sån som tycker det känns konstigt att ha hjälm men den jag fick Odd tänker jag bara på hur mycket jag hoppas att han har det på sig när han cyklar🥺

nouw.com/emelivet
Christel
,

Det viktiga är också att hjälmen sitter rätt och är åtspänd under hakan