Cappuccino och fullständig njutning

Godmorgon,

Alltså ni anar inte hur fantastiskt det är att få vakna upp i ett hem som känns som hemma. Det är här jag hör hemma och här jag alltid borde vara. Nu känner jag äntligen att all den väntan senaste åren i Norge var värt det, för nu är jag äntligen här!
Gissa om det känns lyxigt att ligga i sängen och trycka på en Cappuccino från mobilen och sen komma ut i köket och se sin nybryggda kopp stå där och vänta. Mmmm.

Allt här hemma blev precis så som vi hade sett det framför oss. Vi har köpt allting nytt, från kaffemaskin och andra köksartiklar, till matbord, soffa, alla lampor sängar, förvaring och ja, ALLT är nytt här hemma. Det är någonting som vi är otroligt lyckliga över, att vi kunde få skapa vårat dr��mhem precis så som vi önskade det, utan att behöva dra in på någonting. Vi har helt enkelt köpt exakt det vi drömt om och nu är vår lägenhet exakt så som vi önskat. Det är en häftig känsla att känna att man lyckats få det som man vill!
Det ger mig en sån ro i själen att bo här, att se ut på utsikten över sjön som är precis den utsikten jag hade under min uppväxt. Vi bodde längre bort, men Gerdsken (sjön) har alltid känts som hemma för mig. Här har jag åkt skridskor på vintrarna och badat under somrarna. Det är något speciellt med denna sjön för mig och jag är så lyckligt lottad att jag har möjlighet att få bo här igen, så nära.
Det har varit lite dåligt väder här dom senaste dagarna, men eftersom det har varit både regn och sol om vartannat så har vi fått skåda en vacker regnbåge en och annan gång under tiden. Det är så vackert. Bilden ovan är tagen genom ett av våra fönster.

Idag är en dag som vi har dragit ut på sen stund på grund av att vi helt enkelt inte har fått någon tid över. Men idag ska vi till skatteverket och försäkringskassan. Det är dags att bli svenskar på riktigt! Jag har känt mig lite mitt emellan nu dom senaste dagarna. Om jag vill beställa något så har jag varit tvungen att göra det hem till mina föräldrar fortfarande eftersom jag inte är skriven på någon adress. Jag ville skaffa svenskt mobilnummer, men det gick inte eftersom jag inte finns i något system. Jag kan inte tillhöra någon vårdcentral. Jag vill skaffa medlemskort, men det går inte på norskt personnummer osv. Så nu ska det bli skönt att äntligen bli svensk!

Gillar

Kommentarer