Dåliga mamma?

Godmorgon,

Idag vaknade pojkarna tidigt, redan strax efter 05. Men det gjorde ingenting för idag är vi nämligen bjudna på frukost i förskolan kl 07.30-09.00. Så det var lite skönt att komma upp i tid och göra färdiga barnen och ta det lite lugnt innan det är dags att traska ner.
Jag lyssnade på systrarna Lagergrens podd härom dagen och då pratade dom om att Angelica (en av systrarna) hade gått och lagt sig och sovit igen efter att barnen hade vaknat. Hon hade tyvärr fått väldigt mycket elaka kommentarer efter att hon berättat det i sin blogg, vilket jag tycker var väldigt trist att höra. Alla vi mammor vet själva hur vi bäst tar hand om våra egna barn. Ingen mamma i hela världen skulle ju göra någonting för att skada sina barn eller göra någonting som inte var bra för dom eller satte dom i fara. Därför är jag övertygad om att Angelica i detta läget hade kontroll även fast hon gick och la sig för en stund och vilade efter att barnen stigit upp. Jag vet själv hur det är när pojkarna vill upp tidigt som attan och ögonen bara går i kors. Då brukar jag lägga mig hos dom och sluta på ögonen i hopp om att få fyllt på med lite extra energi för att klara av dagen. Som idag till exempel. Jag kan ärligt erkänna att jag ofta tar fram mobilen eller Ipaden för att använda som en barnvakt medan jag blundar en stund. Det som är trist är att man nästan alltid får tråkiga, elaka kommentarer när man är ärlig om det här och jag får nästan alltid påhopp av andra föräldrar att jag är dålig mamma eller inte bryr mig om mina barn och det är ju helt absurt! För alla föräldrar vet väl att barnen är det viktigaste och mest älskvärda vi har i våra liv. Det är självklart att dom är det som betyder mest för mig och dom jag älskar mest i världen, även fast jag låter dom se på tv lite då och då medan jag vilar?
Åter igen tycker jag att mammor är för snabba för att hoppa på varandra istället för att stötta varandra i tuffa tider.. Det är så typiskt. I Angelicas tillfälle så tycker jag absolut att hon får för mycket onödigt hat, men förmodligen är det väl från avundsjuka människor som äntligen fick ett litet avvik att pirka på från hennes annars väldigt fina och fantastiska liv!
Är ni inte eniga? Kan vi inte försöka hålla tungan när vi har andra kanske lite elaka åsikter än en annan mamma och istället rosa när vi ser att någon gör något bra? För i slutändan så gör vi ju alla så gott vi bara kan och alla barn och situationer är unika och det är omöjligt för en person att veta vad som är rätt för allas barn. Jag vet ju inte vad som är bäst för ditt barn, likaså vet inte du vad som är bäst för mitt.

Så, vad vill jag med det här inlägget? Jo, jag vill bara att föräldrar ska sköta sitt och försöka att inte lägga sig i för mycket i hur andra föräldrar väljer att uppfostra sina barn. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, vi gör bara så gott vi kan och det är ingen som känner våra barn så bra som vi själva gör.

Nu ska vi gå ner till föräldrafrukost på förskolan och både jag och min älskade man har tagit ledigt, något som vi alltid försöker få till när förskolan anordnar något speciellt för oss föräldrar. Vi älskar att se hur stolta pojkarna är över att få visa oss var dom spenderar sina vardagar. Detta blir en underbar start på denna fina fredag!

Kram på er

Gillar

Kommentarer

Sara
,
Helt rätt <3 <3