Eftermiddagens sysselsättning

Idag har det gått i ett här hemma, samma som vanligt nu för tiden känns det som. Det blir ju så när barnen inte får vara på förskola och fritids på dagarna. Filip frågade idag när jag kom och hämtade honom efter skolan vid 12.30: "Mamma, varför får alla andra barnen gå på fritids? Varför är det bara jag som måste gå hem efter skolan? Kan jag inte snälla få stanna kvar och leka? Eller så kan du väl hämta mig efter mellanmålet imorgon så jag får vara med mina kompisar lite grann?". Tyvärr är ju svaret nej eftersom jag är föräldraledig... Trist.

Men, vi har det så kul hemma så när vi väl kommit hem och umgås här så tycker han nog att det är rätt så okej i alla fall!
Först gick vi till en lekplats så att pojkarna fick springa av sig lite innan det var dags att gå hem. Sen när vi kom in så plockade vi fram pennor och printade ut lite julpapper och så målade vi tillsammans.
Jag älskar att måla och det gör barnen med. Det är så lugnt och fridfullt på något sätt och det är skönt för alla att sitta och koncentrera sig lite och sitta stilla för en stund.
Vi lyckades tajma med Adam rätt så bra så han låg och sov i sitt babynest under tiden som vi målade. Det är skönt när han gör det så att jag får vara lite själv med dom stora barnen. Jag vet att dom uppskattar det då Adam för det mesta annars hänger fast på min tutte.
Jag har precis lagt Filip och Oskar, så nu ska jag och Adam se på tv och mysa. Han sover just för tillfället så jag tänkte passa på att skala och äta en apelsin. En sak som jag har svårt att få tid med på dagarna är att få i mig mat tyvärr, så jag har gått ner alla gravidkilon redan och ytterligare 2kg.. så det blir skönt i jul när M är hemma så man hinner äta upp sig igen. :)

Gillar

Kommentarer

Emelie
,
Ett litet tips..om du börjar plugga, nån kurs bara så har barnen rätt att vara på fritids/dagis.
Majsan
,
Är inte säkert. Beror på studietakten. Varierar från kommun till kommun.
susannajungblom
,
Har hört om det, ska kolla upp 😊