Egen mobil till 4 åring?

Filip fyller år på måndag och då har han önskat sig en Ipad. Det kommer han att få så att han har en alldeles egen som han kan spela på, inga konstigheter där. Men. När är det egentligen dags för barnen att få sig en egen mobiltelefon? Jag förstår ju själv att det är alldeles för tidigt och fullkomligt onödigt att ge en mobiltelefon till en fyraåring. Men när är det egentligen dags med en egen mobil?
Än så länge får Filip låna min telefon om han vill ringa någon och så länge som han går i förskolan och jag vet vart han är på dagarna så är det liksom ingen vits. Men när han börjar skolan kanske?

När har ni gett era barn mobil? Och om ni inte har stora barn, när tror ni att ni kommer ge en telefon till era barn?

Gillar

Kommentarer

Jenny
,
Min brorsdotter är 9 år och har precis fått en mobil. Känns rätt lagom och hon var inte först eller sist i klassen. Tycker det är mysigt för vi bor långt ifrån varandra och nu har vi börjar ha kontakt bara vi två via FT, sms, bilder osv. Tidigare var det liksom alltid via min bror/svägerska så känns som vi kommit varandra närmare.
Sophie,
Min son fick sin första när han var runt 10 år ... men han började tjata om det redan när han var 6, och så klart blev det skrik och tjut när jag sa nej ... jag var världens dummaste mamma då, för ALLA hade ju mobiler. Men jag höll fast vid 10-års ålder ... och då blev han glad! Men använde den aldrig, hahaha
ogamotoga.com