En julafton jag minns

Godmorgon,

Jag tycker om den här "December-utmaningen" eftersom den får mig att minnas tillbaka på fina stunder i livet. I dag skulle jag berätta om en julafton som jag minns och massvis med minnen kom tillbaka till mig..
Vet ni vad, den julafton jag minns allra mest är en från när jag var liten. Vi firade alltid jul i Småland när jag var liten och för det mesta firades det hemma hos min farmor och farmar i St Sigfred. Natten till julafton låg vi uppe i ett rum som hade snedtak och nere vid takets slut var en liten dörr som jag kommer ihåg så väl att jag var lite smårädd för. Varför vet jag inte helt, för jag har ju alltid trott på spöken men av någon anledning så trodde jag inte att det spökade där, utan jag trodde det var en nisse där inne. Aja, nog om det. På julaftons morgon gick vi upp och på dörren hängde det en julstrumpa. Det var inget märkvärdigt i, men det var en fin gest från mina föräldrar som jag förstod hade lagt en liten present där i.

Under dagen var det väldigt mycket väntan, väntan på att tomten skulle komma och under tiden som vi väntade åt vi gott och umgicks med familjen. Jag har en stor familj på min pappas sida och nästan alla var där. Vi åt julmat, drack julmust och åt massvis med julgodis. Vid tretiden började Kalle Anka och då gick jag och mina kusiner in i tv-rummet. Som alltid somnade min kusin Andreas. :)

Efter KalleAnka och när det börjat bli mörkt ute så kom tomten. Då samlades alla inne i det stora vardagsrummet och satt förväntansfulla och väntade på att få paket. Efter att tomten gick öppnade vi alla julklappar och jag var så glad för jag fick vara uppe länge på julafton. Just denna julafton som jag pratar om så kommer jag ihåg att jag fick en barbie av min farmor och farfar. Det var en barbie med blå kläder och jag minns det så tydligt för jag blev så himla glad.

Alla julaftnar som vi har firat i Småland har varit minnesvärda, men framför allt dom som firades när min farmor och farfar levde och bodde i St Sigfred. Jag har så många minnen därifrån och jag saknar dom så..

Jag hoppas att jag kommer kunna skapa minnesvärda jultraditioner för mina barn framöver som dom kan minnas tillbaka på och glädjas åt.

Antar du också blogg-utmaningen i December?

Gillar

Kommentarer

Madde,
Den där längtan hela dagen tills klockan blev tre och Kalle började på tvn. Den kommer jag så väl ihåg. Efter Kalle blev det julmat hos oss, och därefter öppnades paketen. Tyvärr har vår familj aldrig firat jul " på riktigt" utan det har bara varit familjen, och nu när vi blev äldre har dom aldrig firat tillsammans så mina jular har alltid varit ensamma sen jag skilde mig. En stor saknad att jag aldrig kunnat ge mina barn den där fina känslan.
www.nouw.com/madelena